Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

SVW'27 stunt tegen koploper Zouaven.

8 april 2018 18:00

SVW zorgde voor een enorme stunt door koploper De Zouaven met 1-0 te verslaan. De groen-zwarten speelden zeer energiek en door een tomeloze inzet pareerde men steeds weer opnieuw de goed opgezette aanvallen van De Zouaven.

Onder leiding van de uitstekende Sander Willemse en de ook nu weer uitblinkende doelman Melvin Habets werd achterin opnieuw de nul gehouden. Toch liep SVW wel schade op doordat matchwinner Geert Bruin al na twintig minuten de strijd moest staken vanwege een hamstringblessure.

De Zouaven begon in een zeer hoog tempo aan de wedstrijd. Het drong SVW meteen terug en met snel aanvalsspel trachtte men de SVW-verdediging snel te overrompelen. Maar ook SVW begon scherp aan de wedstrijd en wisten de goed opgezette aanvallen keer op keer te ontregelen.

De eerste kans uit een uitval was voor SVW meteen raak. Leon Ayal gaf na een prima actie de bal in de 15e minuut aan de in de diepte sprintende Geert Bruin, die vervolgens met een beheerst tikje knap doelman Alex Wagenaar het nakijken gaf (1-0). Een enorme opsteker voor de groen-zwarten, die er helemaal in gingen geloven.

Kennelijk was de achterstand een behoorlijke tik voor De Zouaven, want ineens was het gedaan met hun overwicht. SVW trok zich op aan de koploper en het publiek kreeg een zeer aantrekkelijke wedstrijd te zien met kansen over en weer. Zo schoot Christian Schoenmaker in de 20e minuut hard in, maar Alex Wagenaar kon de bal ternauwernood nog tot hoekschop verwerken.

Ook Aram Hakopov kreeg een mogelijkheid. Hij ontfutselde in de 31e minuut de bal aan Jory de Wit, maar schoot vervolgens rakelings over de kruising. De beste kansen waren echter voor De Zouaven, maar zowel Jens Bakker als Leon Machielse strandden op de ook nu weer goed keepende Melvin Habets.

In de tweede helft werd De Zouaven steeds sterker en kwam de SVW-verdediging vele malen onder grote druk te staan, maar het conditioneel sterke verdedigingsblok hield goed stand. Aanvallend kon SVW er nauwelijks wat tegenover stellen. Maar het hele team deed er alles aan om de voorsprong in takt te houden.

En dit lukte, al had De Zouaven vele malen kans op de gelijkmaker. Deze leek in de 75e minuut te komen, maar met een magnifieke save haalde Melvin Habels, na een ziedend schot van Max Boukens, de bal uit de kruising.

Hierna kwamen er nog vele hachelijke momenten, maar SVW hield knap stand en kon zo met een uiterste krachtsinspanning de overwinning over de streep trekken.

Zaanlandia dat door het verlies van Zouaven vandaag de koploper op twee punten is genaderd, zal verheugd kennis hebben genomen van deze uitslag. Zaanlandia had echter goede zaken kunnen doen ware het niet dat ze verloren van Kolping Boys. Uitgerekend volgende week treft Zaanlandia ook SVW'27, waardoor laatstgenoemde wellicht opnieuw voor een stunt kan zorgen.

De wedstrijdbal werd geschonken door Broekman Makelaars/Finance & More, Raadhuis-straat 7, Heerhugowaard.

Zondag 15 april a.s. speelt SVW thuis tegen Zaanlandia, aanvang 14.00 uur.