SVW'27 strijdend ten onder tegen Zaanlandia.

15 april 2018 19:00

Even leek het erop, dat SVW voor een nieuwe stunt zou zorgen. Net als de vorige week tegen Zouaven, kwamen de groen-zwarten ook nu op voorsprong. Achterin leek alles onder controle, totdat Zaanlandia in een tijdsbestek van tien minuten de achterstand omboog in een 1-2 voorsprong.

SVW probeerde hierna nog wel wat terug te doen. Sander Willemse werd naar voren gestuurd, maar zonder het gewenste resultaat. Achterin was men hierdoor wat kwetsbaarder geworden, hetgeen door Zaanlandia optimaal werd uitgebuit via nog eens twee treffers (1-4). Door deze zege is Zaanlandia de nieuwe koploper.

Zoals verwacht startte Zaanlandia zeer aanvallend. Maar net zoals de vorige week stond de SVW-verdediging als een huis. Toch kreeg Zaanlandia in de beginfase een aantal goede kansen om de leiding te nemen, maar schoten van Franklin Kesser in de 6e en Jeremy Kho in de 7e minuut gingen net naast. Verder werd de bal, na een afstandsschot van Davey Kho in de 22e minuut, vakkundig gestopt door Melvin Habets. Voor de rest slaagde Zaanlandia er niet in om echt gevaarlijk te worden. Ook SVW had in de eerste helft niet veel in te brengen, maar men speelde met veel strijd en slaagde er keer op keer in om de af en toe vernuftig opgezette aanvallen van Zaanlandia te ontregelen.

De tweede helft was nog maar nauwelijks twee minuten oud toen Remco Veul op links oprukte, de bal goed onder controle hield en uitstekend voorgaf op Leon Ayal, die vanaf de 16-meter lijn hard en genadeloos uithaalde (1-0). Even leek Zaanlandia aangeslagen, maar niet voor lang. Want na een pass vanaf links maakte Reino Kok een slim overstapje waardoor de bal bij de volkomen vrijstaande Davey Kho kwam, die in de 60e minuut onberispelijk raak knalde (1-1). Het ontketende Zaanlandia wilde meer en in de 65e minuut had SVW alle geluk van de wereld toen zowel Reino Kok als Davey Kho de bal misten pal voor SVW-doelman Melvin Habets.

Het was slechts uitstel van executie, want in de 70e minuut schoot Jeremy Kho de bal vanaf de linkervleugel schitterend in de kruising (1-2). Een minuut later kreeg Remco Veul nog een goede mogelijkheid, maar Zaanlandia-doelman Terry Bosma zag bijtijds het gevaar en kon de bal nog wegwerken. Om meer stootkracht voorin te krijgen werd Sander Willemse naar voren gedirigeerd. Na een vrije trap van Aram Hakopov kreeg hij een kans om wat terug te doen, maar schoot de bal net over. Inmiddels had Zaanlandia de score in de 79e minuut verder opgevoerd via Ryan Brown na een handig overstapje van Burak Bulduk (1-3). Een moegestreden SVW moest vervolgens in de 88e minuut ook nog een vierde tegentreffer toestaan, welke op naam kwam van ex-SVW‘er Burak Bulduk (1-4).

Zondag a.s. speelt SVW uit tegen HSV, aanvang 14.00 uur. Het team rekent op steun van veel supporters.