Zilvermeeuwen-SVW'27 2-0.

21 mei 2018 16:15

Een totaal overbodige nederlaag. Dat kan de conclusie zijn na de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Zilvermeeuwen, dat na de fusie met Hellas Sport ophoudt te bestaan.

Aan het begin van de wedstrijd werd de 37 (!) jarige Tristan van Oostenbrugge gehuldigd voor zijn 495 wedstrijd in het 1e elftal van Zilvermeeuwen. Ingewijden van Zilvermeeuwen zeiden dat hij zeker de 500 zou hebben gehaald als hij in het begin van zijn carrière minder schorsingen had gehad.

De vele Heerhugowaardse supporters zagen de eerste 20 minuten een overwicht van SVW’27 waarin Sander Willemse zijn plek weer centraal had ingenomen na zijn schorsing van vorige week. Dat overwicht leidde in de 5e en 10e minuut tot een tweetal 100 % kansen die helaas geen doelpunten opleverden. Aangezien Zilvermeeuwen nergens meer voor speelde, was het duidelijk, dat als SVW wel op voorsprong was gekomen de overwinning niet meer in gevaar zou komen. Nu gebeurde dat echter niet wat SVW nog zou opbreken.

Helaas moest Bram Barhorst al na 15 minuten geblesseerd het veld verlaten, waarna Remco Veul zijn positie overnam. Na 20 minuten werd het overwicht van SVW minder, zonder dat dat echte kansen voor Zilvermeeuwen opleverden. Als dat al gebeurde stond Melvin Habets weer goed in de weg. Die kansen kreeg SVW nog wel waaronder in de 20e minuut een schot van Leon Ayal op de paal.

Mede door het warme weer werd het tempo aan beide kanten in de 2e helft steeds lager. Daarbij was het ook jammer dat een aantal spelers van SVW hun goede vorm, die getoond werd in de wedstrijd tegen West Frisia nu niet haalden. In de 20e minuut na rust werden Arian Etedali en Justin Botman gewisseld voor Geert Bruin en Luke Dekker.

Ook in de 2e helft had SVW de wedstrijd kunnen beslissen. De grootste kans was in de 5e minuut na rust voor de opgekomen Bram van Wetering, die een voorzet bij de 2e paal net niet kon intikken. Doordat SVW niet scoorde bleef Zilvermeeuwen in de wedstrijd en kreeg het gevoel dat de laatste thuiswedstrijd uit hun bestaan mogelijk nog 3 punten zou kunnen opleveren. Dat gebeurde dan ook helaas: na niet adequaat ingrijpen zorgde Juary Mail Santos in de 79e minuut voor de 1-0, waarna 2 minuten voor tijd de 2-0 volgde.

Doordat alle teams onderin, met uitzondering van De Foresters, ook verloren, bleef de schade voor SVW’27 beperkt. Bij een overwinning komende zondag in de laatste wedstrijd van het seizoen op het inmiddels gedegradeerde Allkmaarsche Boys,  is het 2e klasseschap, zonder benodigde nacompetitie, veilig gesteld (nummer 14 degradeert, nummer 12 en 13 spelen nacompetitie).