Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

SVW JO 15-1 ongeslagen voorjaarskampioen in de 1e klasse…..

22 mei 2018 20:15

Het zat er al even aan te komen maar afgelopen zaterdag was het dan zover, de jongens van de onder 15-1 hebben met overmacht het kampioenschap in de 1e klasse binnengesleept.
De uitwedstrijd tegen Schagen werd van tevoren nog als lastig beschouwd. Deze tegenstander scoorde immers bijna net zoveel doelpunten als ons, dus een waarschuwing was dus op zijn plaats.

Na 35 minuten voetbal bleek er van deze waarschuwing weinig meer over te zijn, er stond namelijk al een 0-7 ruststand op het scorebord. In de kleedkamer werd de titel al half gevierd, niet wetende dat de 2e helft nog een lastige periode zou opleveren. Nadat vlak na rust de 0-8 werd binnengeschoten gingen de “champagneflessen” langs het veld al open. De concentratie in het veld was weg en binnen 10 minuten mocht Schagen ineens 4 doelpunten maken, waardoor het 4-8 stond. Gelukkig was dit de enige goede periode van de tegenstander want daarna liep SVW weer simpel uit naar een monsterscore van 4-12!!

Met inmiddels 6 punten voorsprong en nog 1 wedstrijd te gaan kan de concurrentie ons niet meer inhalen. AFC34 en HSV hadden de hoop eigenlijk al opgegeven door hun inhaalwedstrijd op donderdagavond maar niet meer te spelen. Vreemd genoeg hadden zij blijkbaar onderling afgesproken om maar een 4-4 uitslag op het wedstrijdformulier te vermelden. Zij moeten gedacht hebben, door dit resultaat houden we allebei nog een minimale kans om kampioen te worden…..dit riekt naar “Matchfixing”, wordt vervolgd.

Terug naar onze eigen toppers, met 10 overwinningen en slechts 1 gelijkspel is SVW toch wel de dikverdiende kampioen van het voorjaar. Met 57 doelpunten in 11 wedstrijden laten ze ook zien dat het gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd wel goed zit. Natuurlijk zullen er mensen zijn die beweren dat de tegenstand nihil was, maar je moet alle wedstrijden dan toch nog maar zien te winnen. Tegenstanders, waar in het najaar nog van verloren werd, werden nu met ruime cijfers aan de kant gezet. Kortom een prima prestatie van de jongens.

Voor zover u ze nog niet kent, wie zijn dan deze toppers:

Lando onze topkeeper die op de doellijn bijna niet te kloppen is. Twan die wat pech heeft gehad met een polsbreuk maar als hij speelt elke tegenstander tot wanhoop drijft. Quinten die alle spitsen uitschakelt en niet onbelangrijk: hij zorgt altijd voor een goede sfeer binnen de groep.

Marijn onze aanvoerder die voor rust zorgt in het hart van de defensie en met zijn geweldige pass onze spitsen weet weg te sturen. Jeremy (Gorkie, Webbels, JJ…) stabiele linksback die af en toe ook nog eens door de defensie van de tegenstander weet te soleren. Dani die zowel als links als rechtsback uit de voeten kan, zit altijd zo dicht op de tegenstander dat die geen schijn van kans heeft.

Jesse zorgt voor rust op het middenveld en heeft altijd een goede voortzetting naar voren toe. Hij is gewoon een speler die je altijd in je team wilt hebben en heeft ook nog eens 5 doelpunten gemaakt. Colin de stofzuiger op het middenveld waarvan je pas weet wat je mist als hij er niet is, bijna niet van de bal af te krijgen en verzaakt nooit, ook onmisbaar in het team.

Milan de balgoochelaar, multifunctioneel inzetbaar, rechtsback, half of rechtsbuiten, linkshalf of linksbuiten het maakt hem niets uit, met 7 doelpunten ook zeer belangrijk voor het team. Lex de speler met de meeste vrijheid in het team en natuurlijk een geweldige voetballer, heeft geen sturing nodig en weet altijd zelf wat het team op dat moment nodig heeft. Dario waarschijnlijk de speler met de meeste werklust binnen het team, beloont zichzelf niet altijd na weer een gelaagde actie maar heeft met 10 doelpunten een belangrijk aandeel binnen het team.

Jordi heeft dit seizoen ook op elke positie aan de rechterkant gespeeld, maar op de rechtsbuiten positie komt hij het beste tot zijn recht, heeft ook gewoon 7 doelpunten achter zijn naam staan. Ben ik dan nog iemand vergeten……..o ja wacht even, we hebben nog een spits rondlopen, Wessel heet hij u kent hem vast wel. Bijna elke club zou hem willen hebben, maar hij blijft ons team gewoon trouw, met zijn 21 doelpunten doet hij wat een spits moet doen, stuur hem de diepte in en hij is nooit meer te achterhalen, scoort ook gemakkelijk met zijn hoofd en is niet te beroerd om de verdediging een handje te helpen als er kopkracht nodig is bij corners tegen.

Kortom een heerlijk ploeg waar SVW'27 over een aantal jaren wellicht plezier van kan hebben in ons Vlaggenschip op de zondagmiddag, "Bestuur wees er zuinig op”.

Verder wil ik onze invallers natuurlijk ook bedanken voor hun bijdrage aan deze titel. Vanwege een aantal blessuregevallen hebben Matthijs, Daan, Yaden en Yoeri ook hun steentje bijgedragen aan dit kampioenschap. Misschien vergeet ik dan nog iemand maar dat moet u mij maar even niet kwalijk nemen. Maikel bedankt voor het hanteren van de vlag, Ron en Patricia voor de prachtige foto’s na elke wedstrijd en de vele vaste supporters die elke week klaarstaan om het team aan te moedigen.

Mede namens onze succesvolle trainer Arthur (heeft deze groep na de winterstop uitstekend aan de praat gekregen) wens ik u een prettige zomervakantie toe en tot volgend seizoen waar onze jongens te zien zijn in de nieuwe onder 16-1.