SVW'27 ondanks verlies toch veilig.

28 mei 2018 21:00

Na vele seizoenen achter elkaar nu eens geen nacompetitie. Misschien gaan we het wel missen ! Maar alle gekheid op een stokje, na het laatste fluitsignaal van de matig scheidsrechter de heer R. Tiesinga had heel SVW ’27 zich al neergelegd bij weer een liever ontweken “ toetje” voor handhaving in de 2e klasse, gezien de stand bij Texel’94 -VSV op dat moment. Kort daarna kwam het verlossende bericht dat Texel uiteindelijk een 3-1 achterstand in de slotfase had weten om te buigen naar een 3-3 gelijkspel. Met die stand ontweek SVW ’27 de nacompetitie, ten koste van VSV en Texel ’94.

SVW ’27 had vooraf de beste papieren om de nacompetitie te ontlopen. Bij winst op het al gedegradeerde Alkmaarsche Boys was handhaving een feit. Binnen de minuut kwam SVW ’27 op een 1-0 voorsprong door Leon Ayal, nadat zijn kopbal na een corner eerst de lat had geraakt; 1-0.

Lang bleef die voorsprong niet staan: Daan Groot zorgde al enkele minuten daarna voor 1-1, wat ook uiteindelijk de ruststand was. De scheidrechter had al na 15 minuten na een lichte overtreding totaal overbodig een gele kaart gegeven aan Bram van Wetering, maar in de 55e minuut maakte hij het wel erg bont.

Ik citeer hier de neutrale Alkmaarsche courant: “ Melvin Habets werkte voor zijn strafschopgebied een dieptepass op Daan Groot op tijd weg maar kwam daarna wel in botsing met de aanvaller, Arbiter Tiesinga toonde tot ieders verbazing de rode kaart aan Habets.

En uit de onterecht gegeven vrije trap scoorde Pascal Hartog de 1-2 “. Uit de fotoreportage van Jeroen Schreur was ook duidelijk te zien dat Melvin Habets eerst de bal speelde. SVW ’27 moest toen met 10 man verder in een slijtageslag met zomerse temperaturen.

Daarbij moet ook worden opgemerkt dat SVW ’27 in de laatste 3 wedstrijden tegen teams waarvoor niets meer op het spel stond niets cadeau heeft gekregen. Prima natuurlijk dat clubs hun sportieve plicht nakomen, maar zeker op een laatste wedstrijddag gebeuren er ook andere dingen: wat te denken van De Foresters – DWS: 10-0?

Zoals gezegd, Alkmaarsche Boys ging er vol tegenaan in de 2e helft en ondanks verwoede pogingen zakte de kracht steeds meer weg bij SVW ’27. Tot in de 86e minuut Aram Hakopov met een “Robben” actie  (kappend naar binnen en met rechts verwoestend uithalen ) zorgde voor een 2-2 stand.

De buit leek nu binnen, ware het niet dat kort daarna Raymond Brandsma met een geplaatst schot in de rechterhoek zorgde voor een mineurstemming op de Kabel: 2-3, waarmee nacompetitie een feit leek.

Gelukkig kwam, toen de spelers nog teleurgesteld op het veld stonden, het goede bericht uit Texel, wat zorgde voor een enorme ontlading en een feestelijke afsluiting op het zonnige terras van de kantine. Daar werd met een bloemetje afscheid genomen van Sander Willemse ( KSV), Dion Bleeker (KSV ) en Aram Hakopov ( Reiger Boys ).

Bovendien werd de technische staf, onder leiding van hoofdtrainer Patrick van der Fits, in het zonnetje gezet. Terugkijkend op het afgelopen seizoen is er door de technische staf en de spelers een formidabele prestatie geleverd: de doelstelling handhaving zonder nacompetitie is gehaald.

Gelet op de vele langdurige blessures van basisspelers, de lange afwezigheid van Tim Appel en Remco Veul is dat een compliment waard, ook richting de vele invallers, o.a. uit onder 19-1 ( welk team toevallig de dag daarvoor was gepromoveerd naar de hoofdklasse ) !