Eervolle nederlaag SVW'27 bij LSVV

17 september 2018 22:30

Na de prima overwinning met 4-3 op ZOB en de kansloze 9-0 nederlaag ( snel vergeten! ) tegen Zwaluwen ’30 was de wedstrijd tegen LSVV beslissend om de 2e plek in bekercompetitie.

Dit omdat Zwaluwen ’30 zoals verwacht de zaterdag daarvoor met 3-2 had gewonnen bij ZOB en daarmee met 3 overwinningen de 1e plek in bezit had genomen. Alhoewel SVW ’27 aan een gelijkspel genoeg had om op basis van de 2e plek door te gaan, waren de statistieken over de afgelopen jaren ongunstig voor de groen-zwarten.

Immers de laatste 3 seizoen werd uit bij LSVV alleen maar verloren: met respectievelijk 2-0,3-1 en 2-1. Het afgelopen seizoen stond deze klassieker helaas niet meer op het programma omdat LSVV in de 1e klasse uitkwam en dat 1e klasse schap ook voor dit komend seizoen wist te prolongeren.

LSVV, dat aantrad met een aantal oud SVW’ers in de gelederen ( Tim Emmerik, Daan Brinkkemper, Jordy Cretier en Sven de Ruiter ), was als 1e klasser licht favoriet, wat ook in de 1e helft werd bevestigd. Met name de veelvuldig over links opkomende Toine Merk was een plaag voor de SVW defensie.

Dat leidde in de 13e minuut tot een afgemeten voorzet op Jordy Cretier die vervolgens Melvin Habets kansloos liet: 1-0. LSVV verzuimde vervolgens meer kansen te verzilveren. Dat gebeurde niet, waardoor SVW in de race bleef en in de 3e minuut na rust op 1-1 had kunnen komen, ware het niet dat Bram van Wetering de bal voor een leeg doel voor het intikken had, maar jammerlijk naast schoot.

In die 2e helft kwam SVW meer en meer onder de druk vandaan, zonder tot veel uitgespeelde kansen te komen. Door de 1-0 stand was een verrassing nog steeds mogelijk, tot het moment dat invaller Gert Jan Molenaar vlak voor tijd voor SVW roet in het eten gooide door na een vlijmscherpe counter over rechts een slimme pass van Sven de Ruiter doeltreffend af te ronden: 2-0.

Daarmee was het verzet van SVW definitief gebroken. Toch heerste na afloop bij beide partijen een positief gevoel, zoals Wilfred van den Hoven ook terecht meldde in de maandagochtend editie van de Alkmaarsche Courant. SVW ’27 was niet kansloos tegen de 1e klasser LSVV en was zeker in de 2e helft gelijkwaardig.

Zondag a.s. start voor SVW ’27 de competitie met een zware uitwedstrijd tegen Zouaven. De start is zo wie zo zwaar, want de week daarna komt West Frisia op bezoek, waarna een uitwedstrijd bij Kolping Boys volgt. LSVV start tegen promovendus Zaanlandia.