SVW'27 - West Frisia 1-1

1 oktober 2018 22:00

Volgens trainer Patrick van der Fits waren de spelers teleurgesteld dat ze niet hadden gewonnen. Een overwinning was zeker verdiend geweest, maar voor hetzelfde geld had je de wedstrijd vlak voor tijd, in een fase waar West Frisia sterker was, ook nog kunnen verliezen. Dat dat niet gebeurde was mede de verdienste van Danny de Boer, die na anderhalf jaar blessureleed, weer onder de lat stond en zeker in de tweede helft een paar cruciale reddingen verrichtte.

SVW27 ging direct goed van start. In het eerste kwartier was er sprake van een overwicht wat ook enige kansen opleverden. Na dat eerste kwartier kreeg West Frisia meer grip op de wedstrijd en had geluk dat een schot van Michael Mantel via de rug van een SVW‘er achter de kansloze Danny de Boer in het SVW-doel verdween: 0-1. In deze fase van de wedstrijd ging de strijd gelijk op, maar waren de betere kansen voor West Frisia. In de 20e minuut kwam SVW’27 goed weg doordat een schot op de lat belandde.

In de rust werd een goed spelende Arian Etedali vervangen door Joost Groenveld, die langzamerhand steeds meer speelminuten krijgt. Joost ging op zijn vertrouwde plek in het centrum spelen, naast Jeroen Korver. Tim Kramer ging aan de linkerkant spelen, waardoor er nu ook van die kant (net zoals over rechts) meer aanvalskracht over de vleugels kwam. Dat resulteerde in de 12e minuut na rust in een fraaie verdiende gelijkmaker door DJ Polak: 1-1.

Vlak daarna werd helaas een doelpunt van Remco Veul, na advies van de grensrechter, door de uitstekend leidende scheidrechter M. Broekhuizen, wegens vermeend buitenspel in een eerdere situatie voorafgaand aan het doelpunt, afgekeurd. Doordat beide teams geen genoegen namen met het gelijke spel, bleef de wedstrijd tot het einde toe spannend, met kansen aan beide kanten. Vooral de onvermoeibare Leon Ayal bleef met zijn rushes langs de rechterkant, gesteund door Bram van Wetering, gevaarlijk.

De uitslag 1-1 was uiteindelijk terecht. Vorig jaar won SVW’27 weliswaar thuis met 4-3 van West Frisia, maar toen was West Frisia duidelijk beter en had SVW’27 over geluk niet te klagen. In deze wedstrijd was SVW’27 minimaal gelijkwaardig aan West Frisia, wat hoop geeft voor de komende wedstrijden.

Volgende week zondag uit een zware pot tegen Kolping Boys dat de eerste 2 wedstrijden overtuigend wist te winnen en ook in de bekercompetitie liet zien dat zij dit seizoen zeker voor een koppositie in deze 2e klasse zullen strijden.