SVW'27 VERSLAAT SCHOTEN IN SENSATIONELE SLOTFASE

14 oktober 2018 21:45

In een wedstrijd waar aan beide kanten vele kansen werden gemist en waarin de beide doelverdedigers een hoofdrol hadden, leek SVW toch weer met lege handen achter te blijven. Na een schitterende actie van Mo Yahyaoui, had Dylan Speelman Schoten namelijk halverwege de eerste helft aan de leiding gebracht. Maar in blessuretijd kantelde SVW de wedstrijd volledig, zodanig dat men door magnifieke treffers van Jeroen Korver en Leon Ayal de volle winst greep (2-1).

Na vijf minuten kwam de eerste kans voor de groen-zwarten. Christian Schoenmaker zag Schotendoelman Thijs Hofman wat ver voor z’n doel staan en probeerde het met een gericht schot. Met een uiterste krachtsinspanning wist de Schotendoelman een vroege openingstreffer te voorkomen. Daarna kwam Tim Kramer vanaf de linkerflank een aantal keren goed door, maar werden z’n prima voorzetten net gemist door z’n medespelers. In de 17e minuut brak de uiterst snelle Mo Yahyaoui door de SVW-verdediging, maar schoot via een SVWer Joost Groenveld naast. Vijf minuten later deed hij het beter. Ook nu slalomde hij behendig door de SVW-verdediging en gaf Dylan Speelman een niet te missen kans (0-1).

Hierna golfde het spel op en neer met twee aanvallende en hardwerkende teams. In de 30e minuut kwam Tim Appel net iets tekort om een gave voorzet van Leon Ayal te verzilveren. Aan de andere kant redde Melvin Habets magnifiek na een snoeihard schot van Dylan Speelman. In de 39e minuut ging Christian Schoenmaker alleen op het doel van Schoten af, maar werd op het moment van schieten alsnog van de bal gewerkt door Jeffrey Post. Vlak hierop had Christian Schoenmaker raak moeten koppen, maar in zeer kansrijke positie kopte hij over.

In de tweede helft bleven de kansen komen. In de 48e minuut verrichtte Schotendoelman een uitstekende redding na een hard schot van Leon Ayal. Een minuut later ging een kopbal van Tim Appel maar net over. Vervolgens hield Melvin Habets zijn team in de race door zeker lijkende de doelpunten van Dylan Speelman in de 50e en Mo Yahyaoui in de 51e minuut met een goed getimede actie te voorkomen. Een minuut later hield Thijs Hofman met een ultieme reactie Tim Appel van het scoren af. Verder dook Lennaert Stuur in de 58e en 61e minuut alleen voor Melvin Habets op, maar opnieuw kwam de SVW-doelman als overwinnaar uit de strijd. Zo leek de wedstrijd toch weer verlies voor de groen-zwarten op te leveren.

Maar in blessuretijd lukte het ineens wel bij SVW. Uit een gave pass van Leon Ayal in de 91e minuut haalde Jeroen Korver enorm hard uit en liet Thijs Hofman volstrekt kansloos (1-1). Twee minuten later schoot Leon Ayal de bal snoeihard in de kruising en bezorgde zijn team hierbij alsnog de zeer belangrijke zege (2-1). Nog geen minuut later floot scheidsrechter Florian Lodeweegs voor het einde.

De wedstrijdbal werd geschonken door Juwelier Sjaak Knijn, Middenweg 192, Heerhugowaard.

Zondag a.s. speelt SVW uit tegen FC Den Helder, aanvang 14.00 uur.