Belangrijke overwinning van SVW'27 op HSV.

18 november 2018 21:45

Met vooral in de eerste helft uitstekend spel boekte SVW weer eens een overwinning. Het op de vijfde plaats staande HSV had geen verweer tegen de fel spelende groen-zwarten. Op de laatste tien minuten in de eerste helft na, domineerde SVW de wedstrijd en na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-0.

Aan niets was het verschil met HSV in de ranglijst te zien. Integendeel, SVW maakte met scherpe aanvalsacties het de HSV-verdediging behoorlijk moeilijk. In de 14e minuut had SVW al afstand kunnen nemen, maar een uitstekende voorzet van Leon Ayal, werd gemist door zijn medespelers. Zelf schoot Leon een minuut later hard in, maar HSV-doelman Indy Klamer wist de bal tot hoekschop te verwerken. De kansen bleven komen, want al weer een minuut later plaatste Joost Groenveld uit een vrije trap de bal op Remco Veul, maar deze raakte de bal onvoldoende om het Indy Klamer echt lastig te maken.

Maar in de 18e minuut was het wel raak, toen Aryan Etedali vanaf zeker 35 meter verwoestend hard uithaalde (1-0). In de 20e minuut kwam HSV pas tot diens eerste schot. Maar de bal werd, na een vrije trap van Mats de Zeeuw, kundig gestopt door Melvin Habets. SVW bleef in deze fase goed druk zetten en mede hierdoor strandden de counters van HSV in een vroeg stadium. Na een voortreffelijke samenwerking tussen Joost Groenveld, Remco Veul en Geert Bruin in de 35e minuut, zorgde Leon Ayal met een droog schot voor 2-0.

SVW leek op rozen te zitten zo vlak voor rust, maar HSV perste er in de laatste tien minuten nog een behoorlijk slotoffensief uit. Dit leverde ook kansen op. Zo stond Arend Swart in de 41e minuut alleen voor Melvin Habets, maar raakte de bal volkomen verkeerd. De volgende minuut mochten de groen-zwarten niet klagen, dat Tim van Hekken keihard op de lat knalde. Verder ging in deze fase een schot van Rick Houtenbos maar net voorlangs. In de laatste minuut van de eerste helft hield Melvin Habets zijn team op de been door een harde pegel van Nick Sombroek uit de hoek te duiken.

De tweede helft haalde niet het niveau van de eerste periode, maar SVW bleef gedreven en zeer geconcentreerd spelen en gaf niet veel kansen meer weg. Zelf kreeg men ook mogelijkheden. Zo schoot Geert Bruin in de 57e minuut op de buitenkant van de paal, terwijl Remco Veul in de 59e minuut Indy Klamer een uitstekende redding zag verrichten op diens harde schot. Het laatste kwartier was ook zeer duidelijk voor SVW, dat weer wat aanvallender ging spelen. En prompt leverde dit weer een aantal kansen op. Zo schoot Geert Bruin in de 80e minuut rakelings over en moest even later door Steef Kaandorp een bal van de lijn gehaald worden. De derde treffer kwam alsnog toen in de 84e minuut Indy Klamer eerst nog harde schoten van Arian Etedali en Leon Ayal wist te pareren, maar tegen de inzet van Remco Veul had de inmiddels uit positie gespeelde HSV-doelman geen verweer (3-0).

De wedstrijdbal werd geschonken door Stanza Bouw B.V., Newtonstraat 29, Heerhugowaard.
Zondag a.s. speelt SVW'27 thuis tegen De Foresters, aanvang 14.00 uur.