SVW'27 vlak voor tijd geklopt door De Foresters.

25 november 2018 19:30

In een matige wedstrijd heeft SVW'27 niet kunnen winnen van concurrent De Foresters. De groen-zwarten haalden lang niet het niveau van de vorige week tegen HSV en het gevolg was een qua kansen verdiende nederlaag tegen de andere ploeg uit Heiloo, die hiermee zijn eerste competitiezege binnenhaalde (1-2).

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Kooij bleek, dat SVW de grootste moeite had met het spel van De Foresters. Dit team verdedigde compact en gaf de groen-zwarten amper ruimte om goed door te breken. Zelden verscheen men in het 16-meter gebied, waardoor De Foresters verdediging zonder al te veel moeite overeind bleef. Alleen in de 2e minuut kreeg Remco Veul van dichtbij een goede kans, na aangeven van Geert Bruin, maar kreeg de bal niet voldoende onder controle. De Foresters kwamen ook niet echt tot uitgespeelde kansen, maar probeerde het met schoten uit de tweede lijn. Zo leek de bal in de 18e minuut, na een hard afstandsschot van Mitchell Zwart, zomaar in de linkerbovenhoek te belanden ware het niet dat Koen Schouten de bal nog knap uit het doel wist te koppen.

Ook in de 40e minuut werd het dreigend voor het doel van Melvin Habets, toen Joris Zwart alleen op hem afging. Met een uiterste krachtsinspanning wist de toegesnelde Joost Groenveld de bal nog tot hoekschop te verwerken. Uit deze corner kwam de bal bij Tommy Hoorn, die de bal ineens inschoot, maar opnieuw was het Koen Schouten die op de lijn de openingstreffer van De Foresters voorkwam. Vlak hierop kwamen de groen-zwarten eindelijk tot een vlotte aanval, waarna uiteindelijk Remco Veul hard uithaalde, maar via Huub Kan leverde deze kans niet meer dan een hoekschop op.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien. SVW bleef zich stuk lopen op De Foresters-verdediging, terwijl De Foresters steeds meer het geloof kreeg, dat er wat te halen was. En in de 59e minuut had men inderdaad succes toen Joris Zwart alleen voor Melvin Habets verwoestend uithaalde (0-1). SVW deed er van alles aan om de bakens te verzetten en kreeg inderdaad een overwicht. Het gevolg was een hard schot van Jordi Smit in de 63e minuut, dat afketste op een Foresters-verdediger.

Vier minuten later was het wel raak. De bal kwam via Leon Ayal en Remco Veul bij Geert Bruin, die met een hard schot doelman Lars van Zijl kansloos liet (1-1). Beide teams streden hierna voor de overwinning en zochten volop de aanval. De Foresters pakte zijn eerste overwinning, toen de bal in de 88e minuut uit een corner via de kluts bij Joeri Warmenhoven kwam, die ongehinderd en pal voor Melvin Habets zich dit buitenkansje niet liet ontnemen (1-2).

De wedstrijdbal werd geschonken door P.J. Koper Vastgoed B.V., Stationsplein 71, Heerhugowaard.
Zondag a.s. speelt SVW uit tegen ZAP, aanvang 14.00 uur.