MOEIZAME OVERWINNING VAN SVW OP LIMMEN

17 mei 2015 17:00

Heerhugowaard – SVW heeft in de thuiswedstrijd tegen Limmen een eerste stap gezet die moet leiden tot handhaving in de tweede klasse. Tegenstander Limmen was duidelijk de mindere, maar toch hadden de groen-zwarten de grootste moeite om dit team te verslaan. Anders gezegd: het grote overwicht is lang niet in de score tot uitdrukking gekomen. De 2-0 zege is daarom ook maar een matige afspiegeling van de krachtsverhouding in het veld. Toch zal het in Limmen nog kunnen spoken, want in het verleden is al een aantal malen gebleken dat een veilig lijkende voorsprong geen garantie is om de volgende ronde te halen.

SVW begon overdonderend. Met flitsend aanvalsspel liet men Limmen nauwelijks aan de bal komen. Al in de 6e minuut leidde dit overwicht tot de openingstreffer. Tim Emmerik verzond een verre pass op Burak Bulduk, die de bal akelig hard en zuiver langs doelman Randy Scheerman joeg (1-0). SVW ging in hetzelfde hoge tempo door en gaf Limmen amper gele-genheid om op adem te komen. Een hoge score leek tot de mogelijkheden te behoren, maar men kwam niet verder dan een mooi schot van Burak Bulduk in de 13e minuut. Na een kwar-tier zakte bij SVW het tempo en kon Limmen zich gaan herorganiseren. In de 20e minuut kwam men voor het eerst in het strafschopgebied van SVW, maar het was wel meteen ge-vaarlijk. Na een venijnig schot van Jan Welboren, kwam de bal via de handen van doelman Dion Bleeker op de paal. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Paul Zeeman die de bal in het net schoot, maar de uistekend leidende scheidsrechter van Hamersveld had buitenspel geconstateerd.

Ondanks het lagere tempo bleef SVW in de eerste helft veruit de sterkste ploeg. In de 27e minuut redde Randy Scheerman knap door een schot van Sander Willemse onschadelijk te maken. Twee minuten later kreeg Sander een nieuwe kans, na uit-stekend voorbereidend werk van Regillio de Mees, maar doelman Randy Scheerman was net iets eerder bij de bal. In het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde er nog maar weinig. Limmen kreeg in die periode nog de beste kans, maar Dion Bleeker hield zijn team overeind via een uitstekende redding na een keihard schot van Jan Welboren.

In de tweede helft had SVW de grootste moeite met de versterkte Limmen-defensie. Men wist amper een opening te vinden en verviel af en toe weer in dezelfde fout door de bal steeds te veel te brengen. In de 60e minuut had Limmen echter geluk, door op miraculeuze wijze een inzet van Jordy Cretier uit het doel te werken. Maar voor de rest was er voor de groen-zwarten geen doorkomen aan. De verlossende tweede treffer kwam min of meer uit de lucht vallen. In de 71e minuut werd de bal, na een verre pass van achteren, loepzuiver door Sander Willemse ingekopt (2-0). Vlak voor tijd probeerde Jordi Tiktak het nog een met een solo, bracht de bal prima voor, maar nu kopte Sander Willemse over.

De return in Limmen wordt op 2e pink-sterdag gespeeld, aanvang 14.00 uur.