West Frisia - SVW'27 1-0

17 februari 2019 19:15

Een echt degradatieduel wat West Frisia en SVW’27 op een zonnige zondagmiddag medio februari lieten zien. Met alle respect voor de invallers bij SVW’27, die niets vielen te verwijten, maar het gemis van de 2 verdedigers Joost Groenveld en Tim Kramer en de aanvallers Remco Veul en Tim Appel was wel bepalend. Met een volledig team had SVW’27 nooit van een erg matig West Frisia verloren.

De eerst helft was van beide kanten van een dramatisch niveau. Aan SVW kant was alleen een prima aanval in de 5e minuut over links vermeldenswaard, waarbij Geert Bruin net naast schoot. Verder had SVW in de eerste helft niets te melden. In de 24e minuut zorgde Edwin Jansen attent bij de eerste paal voor de op dat moment terechte 1-0 voorsprong voor West Frisia.

De 2e helft liet SVW’27 wel beter voetbal zien. Combinaties liepen beter, zonder dat dat tot echte kansen leidde. SVW kreeg in de 55e minuut de beste kans toen Geert Bruin met een prima steekpass Maarten Rippens alleen voor de keeper Paul Kok van West Frisia zette, die echter deze kans onschadelijk maakte. Met nog een kans in de 86e minuut toen de bal net naast werd geschoten, was het wel gedaan met de mogelijkheden voor SVW. Meer valt er echt niet te vermelden over dit teleurstellend duel. De meest gelukkige heeft gewonnen. Alles overziend, was de overwinning van West Frisia overigens wel terecht. Compliment nog voor de uitstekend leidende scheidsrechter Jeroen de Groot, die vlak voor tijd invaller Seedy Saidy van SVW nog spaarde voor een gele kaart of erger na een onbesuisde overtreding.

Doordat met uitzondering van, uiteraard West Frisia, alle concurrenten onderin verloren heeft SVW nog alles in eigen hand om zelfs zonder nacompetitie het 2e klasse schap aan het einde van het seizoen veilig te stellen. (Aan het einde van het seizoen degradeert alleen de laatst geplaatste. De 2 daarboven spelen nacompetitie). De stand:

10. Schoten:          16-13 Doelsaldo: -17
11. Beemster:       15-12 Doelsaldo: - 41
12. West Frisia      16-12 Doelsaldo: -16
13. SVW ‘27:           14-10 Doelsaldo: -18
14. De Foresters   15-10 Doelsaldo: -17