Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

SVW'27 MOET BUIGEN VOOR INDIVIDUELE KLASSE VAN ASSENDELFT

24 februari 2019 18:00

SVW'27 verloor vrij kansloos van Assendelft, dat na dit resultaat winnaar is van de tweede periode. Even leek een verrassing in de lucht te handen, toen Maarten Rippens zijn ploeg al heel gauw aan de leiding hielp. Maar nog geen half uur later zat Assendelft op rozen toen het de achterstand had omgebogen tot een 1-3 voorsprong. Daar er na rust niet meer werd gescoord werd dit tevens de eindstand.

Assendelft ging overdonderend van start. Met flitsende aanvallen, die meestal werden ingeleid door de uitblinkende Jesse Schleeper, werd de SVW-verdediging onder grote druk gezet. De groen-zwarten gaven echter vooralsnog geen krimp en loerden op de counter. De eerste de beste aanval leverde voor SVW meteen een doelpunt op, toen Maarten Rippens doelman Jorrtit van Hoolwerf in de 11e minuut koelbloedig uitspeelde (1-0).

Even was het gedaan met de dadendrang van Assendelft. De vroege SVW-treffer zorgde bij hun voor enige onrust. SVW zette vervolgens een paar mooie aanvallen op, welke echter geen succes opleverden. Intussen herpakte Assendelft zich, en na een schitterende aanval, haalde  Jesse Schleeper in de 17e minuut verwoestend uit (1-1). Hierna ging de wedstrijd even gelijk op, maar toen bleek al dat de groen-zwarten alle zeilen moest bijzetten om Robin Herle, Mark de Vries en vooral  Jesse Schleeper in toom te houden.

Het tweede doelpunt van Assendelft kwam na een half uur. Robin Herle schoot zuiver, maar niet hard in. Doelman Melvin Habets reageerde te laat, omdat diens uitzicht wellicht belemmerd werd (1-2). Een minuut later hield de SVW-doelman zijn team nog op de been door Jesse Schleeper van het scoren af te houden, maar in de 33e minuut was er geen houden meer aan toen de bal na een schitterend afstandsschot van Schleeper in de kruising vloog (1-3). SVW kwam bijna terug in de race, maar na een uitstekende actie zag Leon Ayal de bal in de 37e minuut net voorlangs gaan.

De tweede helft werd voor Assendelft een formaliteit. Men nam wat gas terug en SVW zag geen kans om echt gevaarlijk te worden. Zeker niet toen aanvoerder Tim Kramer met een rode kaart richting kleedkamer kon vertrekken, vanwege het onderuithalen van de doorgebroken Mark de Vries. Leon Ayal probeerde het nog enkele malen met acties vanaf rechts. Uit één van die acties kwam de bal in 78e minuut bij Koen Schouten, die hard inschoot. Doelman Jorrit van Hoolwerf tikte de bal met moeite over de lat. De hoekschop hierna zorgde wel voor grote verwarring in het strafschopgebied van Assendelft, maar gescoord werd er niet.

De wedstrijdbal werd geschonken door P.J. Koper Vastgoed BV, Stationsplein 71, 1703 WE Heerhugowaard.

Zondag 3 maart a.s. speelt SVW'27 uit tegen Beemster, een concurrent uit het rechterrijtje. Het zou mooi zijn als dan weer eens de punten gepakt kunnen worden. De wedstrijd begint om 14.00 uur.