Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

SVW'27 VERLIEST NIPT VAN SPARTANEN

31 maart 2019 17:45

Een beter Spartanen versloeg SVW'27 met het kleinst mogelijke verschil (0-1). Alhoewel SVW grote delen van de wedstrijd de mindere was, had men qua kansen zeker een gelijkspel kunnen bewerkstelligen. Vooral in de slotfase kregen de groen-zwarten een aantal uitstekende mogelijkheden op de gelijkmaker. De afronding was deze middag echter slecht, zodat men toch met lege handen achter bleef en een hete slotfase van de competitie tegemoet gaat.

Beide teams gingen na het fluitsignaal van scheidsrechter Lodeweegs fel van start. Een levendige wedstrijd was hiervan het resultaat. Al gauw bleek, dat Spartanen technisch het meest in huis had en SVW compenseerde dit door hard werken. De goed draaiende verdediging gaf niet veel kansen weg aan het opdringende Spartanen. Na een kwartier kwam voor hun de eerste kans, toen Davey Stam behendig bij Bram van Wetering wegdraaide en alleen op het doel van Melvin Habets afging. Deze verkleinde zijn doel echter prima en kon zo de te zachte inzet nog stoppen. Een minuut later moest Melvin gestrekt naar de hoek, om een keihard afstandsschot van Gleed Afhakame onschadelijk te maken.

Hierna deed SVW zich wat meer gelden en kwam tot een aantal goede aanvalsacties. In de 22e minuut gaf Geert Bruin een prima pass op Maarten Rippens. Deze schoot hard in, maar Spartanen-doelman Jorn Ebbelaar redde uitstekend. Ook in de 30e minuut waren de groen-zwarten dichtbij een treffer, maar de bal werd door Geert Bruin uit een vrije trap rakelings over geknald. Vijf minuten later brak Leon Ayal goed door, maar zijn kansrijke pass werd gemist door een drietal medespelers. Een vrije trap in de 41e minuut zorgde er voor, dat SVW met een achterstand de rust inging. Na een overstapje van Guleed Afhakame, schoot Luuk Houter onberispelijk raak (0-1).

In de tweede helft bleef het spelbeeld vooralsnog hetzelfde. Een beter Spartanen en een SVW, dat geen krimp gaf. De eerste kansen waren ook nu weer voor de ploeg uit Wognum. Uit een schitterende aanval in de 55e minuut schoot Guleed Afhakame hard in, maar Melvin Habets verwerkte de bal prima tot hoekschop. Timo Bedorf probeerde het in de 63e minuut van grote afstand, maar diens pegel ging rakelings over.

De laatste twintig minuten waren voor SVW. Vaak kwamen de groen-zwarten goed op, maar was de eindpass te onzuiver. Enkele vrije trappen van Geert Bruin zorgden voor veel verwarring in het strafschopgebied van Spartanen, maar gescoord werd er niet. In de laatste tien minuten had SVW enkele schitterende kansen op de gelijkmaker. Eerst ging in de 81e minuut een kopbal van Remco Veul net naast. Vervolgens verschenen Tim Appel, Leon Ayal en Maarten Rippens alleen voor Jorn Ebbelaar, maar wisten de bal niet achter de Spartanen-doelman te krijgen. Gezien die laatste kansen is de nederlaag toch erg zuur voor het hardwerkende team van trainer René van Marsbergen.

Zondag speelt SVW uit tegen Assendelft, aanvang 14.00 uur.