Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Uit-overwinning van SVW'27 in en tegen Assendelft - 2-3

7 april 2019 23:00

Misschien is het psychologie van de koude grond, maar 2 randzaken konden wel eens van groot belang zijn geweest voor de onverwachte 2-3 overwinning van SVW’27 tegen Assendelft, waarvan de thuiswedstrijd eerder kansloos met 1-3 was verloren.

Allereerst de gewonnen toss, waardoor aanvoerder Tim Kramer de keuze had van de speelhelft. De theorie van uw verslaggever is dat SVW “thuis" altijd de 2e helft naar het B-veld moet spelen (de richting van het meeste publiek) en dat je bij uitwedstrijden juist moet zien te voorkomen dat de thuisploeg de 2e helft richting eigen publiek speelt. Bij Assendelft betekende dat werd voorkomen dat zij de 2e helft richting het, door het bijzonder fraaie weer overvolle terras, konden spelen, wat vaak extra krachten losmaakt in de laatste fase van de wedstrijd. Nu had Assendelft daar in het verloop van de 2e helft de energie niet meer voor. Maar misschien belangrijker was nog de drinkpauze die de uitstekend leidende scheidsrechter Maikel Breedijk na 25 minuten inlaste. SVW stond op dat moment op een terechte 2-0 achterstand en alles leek erop dat dit een kansloze middag zou gaan worden voor de groen-zwarten.

In de 3e minuut had de in de heenwedstrijd ook al uitblinkende Jesse Schleeper met een kanonskogel vanaf zeker 35 meter al voor de 1-0 gezorgd, waarna spits Ron van der Valk in de 14e minuut uit een kluts na een corner de bal gelukkig tegen zich aankreeg, wat de 2-0 betekende. Door de ingelaste drinkpauze (zeer tegen de zin van een aantal spelers van Assendelft) kon René van Marsbergen de organisatie beter neerzetten en de spelers stimuleren en duidelijk maken dat de wedstrijd nog niet verloren was.

Na de hervatting kwam SVW inderdaad steeds beter in zijn spel en nadat in de 34e minuut keeper Jorrit van Hoolwerff een ziedend schot van Tim Kramer net over wist te tikken zorgde Geert Bruin enkele minuten later met een bekeken afstandsschot van zeker 40 meter voor de aansluitingstreffer: 2-1.

In de rust werden Bram van Wetering en Remco Veul gewisseld voor Arian Etedali en Leon Ayal en trok SVW had initiatief steeds meer naar zich toe. Assendelft bleef echter met zijn razendsnelle buitenspelers Jimmie Glas en Jesse Schleeper gevaarlijk, maar misten ook regelmatig in kansrijke posities en anders stond zeker de in de 2e helft uitblinkende doelman Melvin Habets een 3e tegentreffer in de weg.

In 55e minuut zorgde Leon Ayal voor de verdiende gelijkmaker, waarbij keeper Jorrit van Hoolwerf er niet al te goed uitzag: 2-2. Vooraf was getekend voor een punt, maar SVW had in de gaten dat de krachten bij Assendelft afnamen, terwijl SVW, mede door de verse en fitte wissels juist sterker werd. De in de 68e minuut voor Joost Groenveld ingevallen Tim Appel werd 5 minuten voor tijd in het strafschopgebied neergehaald wat een terechte penalty opleverde, die door Tim Kramer werd benut: 2-3. Een toch wel geschrokken Assendelft perste er nog een slotoffensief uit, maar Melvin Habets wist met enige wonderbaarlijke reddingen de in deze fase van de competitie o zo belangrijke 3 punten veilig te stellen.

Doordat alle concurrenten onderin, met uitzondering van De Foresters, verloren is de stand met voor SVW nog 2 uit- en 3 thuiswedstrijden te gaan als volgt:

10. SVW’27            21-20 Doelsaldo: - 15
11. De Foresters  21-19 Doelsaldo: - 16
12. West Frisia     21-18 Doelsaldo: - 16
13. Beemster       21-16 Doelsaldo: - 56
14. Schoten          21-13 Doelsaldo: - 30