Scheidsrechter

Smit, J.A.M.

Accommodatie

Onbekend

SVW overleeft eerste ronde van de nacompetitie. In een boeiende wedstrijd, die niet altijd hoogstaand voetbal bood is het de Groen-Zwarten gelukt om nog weer twee wedstrijden af te dwingen Naast de normale speeltijd waren hier wel een verlenging en maar liefst 16 strafschoppen voor nodig. Het was naast keeper Dion Bleeker, Jeroen Korver die zijn ploeg in de race hield.

Op het sportcomplex van Jong Holland (het hoofdveld van de tegenstander is afgekeurd) startte SVW fel in de uitwedstrijd tegen HSV. In de eerste twee minuten kregen zowel Sander Willemse als Bram van Wetering al een kopkans en enkele minuten later was het Joost Groenveld die naast pegelde. Geklungel in de verdediging bood HSV de kans om Bleeker op de proef te stellen, maar het schot ging voorlangs.Aram Hakopov en Nordin Ouhris hadden SVW vervolgens op voorsprong kunnen brengen doch de een schoot tegen de keeper op en de ander was besluiteloos. De Heilooenaren wisten wel te scoren maar gelukkig voor SVW was de vlag voor buitenspel al eerder omhoog gegaan. Ouhris kopte nog een keer recht op de keeper en Sander Willemse kopte uit een corner net naast.

In de tweede helft leek er niet veel te veranderen. HSV betrok evenals in het eerste part weer de verdedigende stellingenen en SVW viel aan zonder echt gevaarlijk te worden. Max Dekker stelde Bleeker met een schot op de proef alvorens Willemse zijn ploeg op voosprong zette met het hoofd na een vrije trap van Groenveld. Bij SVW kwam Jeroen Korver in het veld voor de licht geblesseerde Bas Fernee. Hakopov schoot net naast en Bleeker moest alle zeilen bijzetten om een HSV-kopbal onschadelijk te maken. Van Wetering probeerde het met een afstandschot maar dat ging maar net over. In de stand kwam vooralsnog geen verandering. Daar HSV de wedstrijd in Heerhugowaard met 1-0 had gewonnen betekende dat verlenging.

Tim Appel mocht Regilio de Mees vervangen even later verliet Ouhris het veld voor Arjan Etadali. Deze laatste liet zijn aanwezigheid snel blijken door heel beheerst raak te schieten.Met die stand was SVW een ronde verder. Hele slechte dekking in de SVW-defentie bood Max Dekker de kans om in de laatste minuutde 1-2 op het scorebord te zetten. Penaltys moesten dus dit boeiende treffen beslissen. Van de eerste 5 schoot HSV er een naast en belandde er van SVW een op de paal. Dus om en om blijven doorgaan. De 15e strafschop van de totale serie werd door Dion Bleeker gestopt .Vervolgens schoot Jeroen Korver zijn ploeg naar de volgende ronde. Gezien het spelbeeld van de totale wedstrijd hadden de Waarders er zeker het meeste recht op. De volgende tegenstander wordt United Davo uit Haarlem.