Mannen zondag, 1, 2e klasse/3e klasse E(2A/3AB): Winnaar C nacompetitie

Scheidsrechter

Been, J.P.

Accommodatie

Onbekend

Heerhugowaard –  Het uitgangspunt van de 1-1 uitslag in Haarlem leek niet slecht, maar thuis hebben de groen-zwarten het niet waar kunnen maken en verloren met 0-1 van  United/Davo.

Het spel in deze beslissingswedstrijd was matig. Beide hardwerkende teams misten kwaliteit en de gelukkigste trok aan het langste eind. Voor doelman Dion Bleeker, die de gehele wedstrijd uitstekend keepte, was het bijzonder zuur dat hij bij de beslissende treffer niet vrijuit ging.

SVW speelt dus volgend seizoen weer in de derde klasse en dat is aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant kan het jonge team zich misschien weer eens bezig houden met de strijd in de top.

De wedstrijd was nogal rommelig. Beide teams werkten wel hard, maar men kwam zelden tot een knappe aanval. De eerste kansen waren voor SVW. Zo ging in de 4e minuut een hard schot van Bram van Wetering rakelings over. Ook bij een doorkopbal van Sander Willemse in de 8e minuut was Bram van Wetering betrokken, maar nu ging zijn kopbal net naast.

De spelopvatting van de teams was totaal verschillend. SVW probeerde het met acties over de grond, terwijl United het veelal probeerde met lange ballen. Bij een counter van United in de 26e minuut, kwam de bal bij Erthan Kutlu. Deze knalde hard in, maar doelman Dion Bleeker redde fraai.

Tot echt uitgespeelde kansen kwamen beide teams verder niet meer. Het enige wapenfeit kwam van Aram Hakopov, die van behoorlijke afstand keihard net over de lat knalde.

In de tweede helft probeerde SVW de beslissing te forceren. Men zette alles op de aanval en kansen kwamen er ook. In de 48e minuut knalde Bram van Wetering hard in, maar doelman Vincent Hofman redde uitstekend. Twee minuten later was Aram Hakopov los van zijn directe bewaker en zette prima voor op Bram van Wetering, maar diens schot ging via Jordan Gast over de achterlijn.

Ook Sander Willemse kreeg een goede kopkans, maart kopte in de 53e minuut net naast. Aan de andere kant verwerkte Dion Bleeker de bal uitstekend, na een ziedende vrije trap van Ethan Kutlu in de 55e minuut. In de 63e minuut kreeg SVW een fraaie kans, toen de ingevallen Christian Schoenmaker goed doorliep en inschoot, maar de bal zag afketsen op het lichaam van Jay Kroon, waardoor deze fraaie kans niet meer dan een hoekschop opleverde.

Daarna was het gedaan met het SVW-offensief. Mede door de vele overtredingen en dito gele kaarten werd de wedstrijd steeds rommeliger, maar ook spannend. Nadat Dion Bleeker eerst een hoekschop van Rachid Harraou, waarbij de bal richting kruising ging, nog onschadelijk had gemaakt, werd hij in de 72e minuut  gepasseerd door Rachid Harraou. Kennelijk was de SVW-doelman uit balans geraakt, waardoor hij geen vat kon krij-gen op de bal, die tot ontzetting van hem en zijn team in het doel verdween (0-1).

Een enorme tik voor de groenzwarten. In het resterende wedstrijd ging SVW opportunistisch spelen. Remco Bakker werd als extra spits ingebracht en achter ging men een op een spelen. Dit geweldige slotoffensief leverde veel sensatie en scrimmages op voor het doel van United, maar helaas geen treffers voor SVW. De ploeg is na veel strijd ten onder gegaan en mag nu proberen om, net als United/Davo, na een jaar weer terug te komen in de tweede klasse.