Scheidsrechter

Mahabali, N.

Accommodatie

Onbekend

Heerhugowaard – SVW leed in Zaandam een gevoelige nederlaag tegen Hercules. Dit team toonde zich in alle opzichten superieur aan de groen-zwarten en wonnen dan ook verdiend met 3-0.

Door deze uitslag weet SVW, dat het ook niet zal meevallen in de 3e klasse. Het was wel bijzonder jammer, dat Aram Hakopov ontbrak vanwege een blessure. Hij had met z’n acties de wedstrijd wellicht een andere wending kunnen geven. SVW heeft al jarenlang een gebrek aan spitsen. Trainer Patrick v.d. Fits zag zich nu genoodzaakt om Bram van Wetering en Joost Groenveld een aantal linies naar voren te schuiven. Met de positiewisselingen had het team duidelijk moeite. Na een half uur had Hercules een 2-0 voorsprong genomen en liep SVW achter de feiten aan. Toch had het misschien anders kunnen lopen. Joost Groenveld gaf in de 12e minuut een puntgave pass op Geert Bruin. Deze kwam vervolgens alleen voor doelman Bjorn Deure te staan, maar de Herculesdoelman kwam razendsnel z’n doel uit en kon het schot nog blokkeren. De openingstreffer van Hercules kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Miles Tigchelaar schoot vanaf 40 meter met behulp van de harde wind de bal schitterend over de verbaasde Danny de Boer in het doel (1-0). Vier minuten later verrichtte Danny een uitstekende redding, na een vrije trap van Tigchelaar. In de 30e minuut vergrootte Hercules de voorsprong. Jermin Martis snelde langs Sander Willemse en gaf een voorzet op maat aan Remy Goudriaan, die knap binnen tikte (2-0). Ook in de 35e minuut kreeg Hercules weer een uitstekende mogelijkheid, maar Wesley van Berkel schoot alleen voor Danny de Boer over. Pas in de 36e minuut kwam SVW dreigend door via Bram van Wetering, maar Bjorn Deure verwerkte het schot knap tot hoekschop. In de tweede helft had SVW de harde wind mee. Toch kwamen de groen-zwarten amper tot een goed schot. Bas Fernee had in de 58e minuut de kans om wat terug te doen, maar hij schoot in kansrijke positie naast. Hercules toonde zich in de 61e minuut wel weer slagvaardig. Uit een snel uitgevoerde counter, tikte Remy Goudriaan behendig de bal achter Danny de Boer (3-0). In de 69e minuut probeerde Geert Bruin het eindelijk eens met een afstandsschot en zag dat doelman Deure toch behoorlijk moeite had om de bal te stoppen. Doelman Danny de Boer voorkwam dat de score nog verder opliep, daar hij de alleen voor hem staande Mazium Cetin in de 72e en Wesley van Berkel in de 73e minuut middels twee uitstekende reddingen van het scoren afhield. Zondag speelt SVW thuis tegen Wijk aan Zee, aanvang 14.00 uur.