Scheidsrechter

Smit, J.A.M.

Accommodatie

Onbekend

Heerhugowaard – SVW nam uitstekend revanche voor de matige vertoning van vorige week, door Wijk aan Zee met 6-2 te verslaan. Bijna de gehele wedstrijd werd Wijk aan Zee overklast. Dat het bij zes doelpunten bleef kwam doordat de groen-zwarten in de tweede helft te gemakkelijk met de vele kansen omsprongen en door doelman Mark Veen die met goed keeperswerk de score beperkte.

SVW speelde weer in de vertrouwde opstelling. Aram Hakopov was er ook weer bij en dat scheelt toch een slok op een borrel. Met zijn creatieve inbreng, was hij doorlopend een gevaar voor de verdediging van WijK aan Zee en werd terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

De eerste tien minuten was Wijk aan Zee nog gelijkwaardig aan SVW, maar toen de groen-zwarten in de 13e minuut op voorsprong een 1-0 voorsprong kwamen middels een prima genomen vrije trap van Geert Bruin, was het gedaan met het weerwerk van Wijk aan Zee.

SVW, gesteund door het vroege doelpunt, schakelde een tandje bij en met mooie passes over grote afstand werd het spel goed breed gehouden. Men combineerde prima en in de 16e minuut schoot Geert Bruin hard in, na een gave pass van Bram van Wetering, maar doelman Veen redde voortreffelijk. Een paar minuten later schoot Christian Schoenmaker rakelings over de kruising, na aangeven van Sven Ruiter.

Uit een van de weinige tegenstoten, schoot Mike Niesten in de 25e minuut in kansrijke positie over en een minuut later wist Danny de Boer de alleen voor hem staande Kees van Houts van het scoren af te houden. SVW bleef domineren en in de 35e minuut stoomde Bram Barhorst op doelman Veen af, was niet zelfzuchtig door de bal in de nog betere positie staande Sven de Ruiter af te geven, welke geen moeite had om Veen te passeren (2-0). Na hands van Calvin de Groot in zijn eigen strafschopgebied, mocht Bram Barhorst zijn ploeg naar een comfortabele 3-0 ruststand schieten.

In de tweede helft was het overwicht van de groen-zwarten nog groter. Reeds in de 49e minuut werd dit ook in de score tot uitdrukking gebracht via een prachtig schot van Joost Groenveld (4-0). Hierna werd het verweer van Wijk aan Zee steeds minder en had SVW de score hoger moeten opvoeren.

Zo schoot Bram Barhorst in de 59e minuut alleen voor doelman Veen over. Na een schitterende actie van Aram Hakopov (langs drie tegenstanders) kreeg Bram in de 68e minuut een nieuwe kans, maar schoot nu te zacht in. Ook Christian Schoenmaker had moeten scoren, na wederom een knappe actie van Aram Hakopov, maar knalde voor een bijna leeg doel naast.

In de 78e minuut was het echter wel weer raak. Invaller Evanildo Silva dos Santos gaf een perfecte pass op Bas Fernee, die de bal van dichtbij kon intikken (5-0). Even was SVW achterin wat te gemakzuchtig, waardoor Wijk aan Zee in een tijdsbestek van drie minuten tweemaal tegen scoorde (5-2). Door opnieuw een knappe pass van Evanildo Silva dos Santos zorgde Bram Barhorst namens SVW voor het slotakkoord (6-2).

Een verdiende zege voor een geconcentreerd en compact spelend SVW. Zondag speelt SVW uit tegen HSV, aanvang 14.00 uur.