Scheidsrechter

Blank, L.C.

Accommodatie

Onbekend

In de uitwedstrijd tegen Volendam heeft SVW ’27 vanaf het begin duidelijk gemaakt dat er tegen de club uit Heerhugowaard niets viel te halen. Van te voren was dat nog niet zo zeker: SVW mistte Bram van Wetering en Jeroen Korver wegens blessures. Daarnaast waren Geert Bruin, die zijn laatste wedstrijd schorsing uitzat en Jur Bruin nog niet in de basis opgenomen.

Bij Volendam stond Nick Water als aanvaller in de basis. Nick kan wegens werkzaamheden op zondag niet altijd spelen, maar tegen SVW’27 was hij wel beschikbaar. Vorig seizoen scoorde hij voor Volendam maar liefst 30 keer, waardoor hij een belangrijk aandeel had in de promotie van Volendam naar de derde klasse.

Binnen 7 minuten stond SVW ’27 al op een comfortabele voorsprong van 2-0. Eerst schoof Tim Appel na 4 minuten de bal in de uiterste rechterhoek van de Volendam doelman Robin van Santen, na goed voorbereidend werk van Bram Barhorst. In de zevende minuut verdubbelde Tim Appel de SVW’27 voorsprong door een perfecte voorzet van de sterk spelend Leon Ayal met een prima kopbal af te ronden: 0-2.

Daarna kreeg SVW nog een aantal goede kansen, maar was in de dertigste minuut keeper Danny de Boer dankbaar dat hij een uitstekende kopbal van Nick Water over de lat kon tikken. De overmacht van SVW ’27 was in de eerste helft zichtbaar aan de hand van 1 corner van de thuisclub, tegen 6 corners voor de bezoekers uit Heerhugowaard.

Net als in de eerste helft ging SVW ’27 in de tweede helft furieus van start. Door een fraaie goal van Bas Fernee, die met het puntje van zijn tenen een voorzet van de gelegenheids rechtsback Joost Groenveld in de 8e minuut na rust afrondde, was de wedstrijd al snel in de tweede helft beslist. Beide teams kregen in de tweede helft nog kansen, maar de verdiende overwinning van SVW ’27 kwam niet meer in gevaar.

In de 75e minuut was het nog even schrikken toen keeper Danny de Boer een ongelukkige trap tegen zijn hoofd kreeg, maar tot geluk van het  talrijk meegekomen SVW publiek kon hij de wedstrijd vervolgen. Vanaf de 75 minuut ging trainer Smit van Volendam al preventief wisselen, als teken dat ook hij de wedstrijd als verloren beschouwde.

Ook de gevreesde spits Nick Water werd noodgedwongen in de tachtigste minuut nog noodgedwongen vervangen, waardoor Volendam die laatste 10 minuten met 10 man speelde, maar toen was de wedstrijd al gespeeld. Een terechte 0-3 overwinning voor SVW ’27 die nu volop in de race blijft voor het kampioenschap in de derde klasse B.

Doordat ook HSV, DTS en Vitesse’22 wisten te winnen zijn de volgende wedstrijden na het inhaal- en beker weekend van de volgende week HSV- DTS en SVW’27 – Vitesse ’22 extra interessant!