Scheidsrechter

Schepen, J. van

Accommodatie

Onbekend

Heerhugowaard – SVW, dat tot nu toe prima presteert, moest tegen Vitesse zijn meerdere erkennen. De Castricumers zijn verder dan de groen-zwarten. Ze speelden uitgekookter en dat leverde Vitesse uiteindelijk de volle winst en de derde plaats op. SVW werkte wel hard maar was zeer slordig in de passing. In de slotfase speelde men opportunistisch en dat leverde uiteindelijk de verdiende tegentreffer op (1-2).

SVW begon aardig en schiep zich vooral in de eerste minuten een aantal kansen. Vooral Christian Schoenmaker was er dichtbij, maar kwam in de 7e minuut een teenlengte tekort om doelman Tom Laan te verschalken. Bij de eerste de beste Vitesse-aanval werd Jort Kaandorp in het strafschopgebied onderuit gehaald door Sander Willemse en dat leverde voor de bezoekers een strafschop op, die door Kaandorp zelf werd verzilverd (0-1). Feit was wel dat hierna Vitesse steeds beter ging spelen en SVW terugzakte. Toch waren de groen-zwarten in de 19e minuut dichtbij een doelpunt. Na een prima pass van Bram van Wetering, schoot Leon Ayal rakelings langs de kruising. Vitesse kreeg een minuut later een veel betere kans, maar Menno Peters schoot voor een leeg doel hoog over. De bij SVW uitblinkende Bram van Wetering probeerde het met een solo in de 34e minuut. Hij gleed soepel langs twee tegenstanders, maar zijn harde schot werd prima gestopt door Tom Laan. In de 44e minuut kwam SVW goed weg, toen Sabari Visser de bal keihard op de lat kogelde.

In de tweede helft kwam een hard werkend SVW goed terug. Men drukte Vitesse in de verdediging en forceerde een aantal hoekschoppen die echter niets opleverden. Uit een prima pass van Aram Hakopov had Leon Ayal in de 55e minuut de mogelijkheid om te scoren, maar hij miste. SVW voerde de druk op en in de 57e minuut schoot Aram Hakopov net naast uit een pass van Geert Bruin. Ook Tim Appel kreeg een goede kans, maar schoot in de 65e minuut van dichtbij over. Door balverlies van Sander Willemse kwam de bal in de 67e minuut, bij Robin Bakker en deze gaf met een droge knal SVW-doelman Danny de Boer geen schijn van kans (0-2). Hierna persten de groen-zwarten er nog een slotoffensief uit. Aanvoerder Sander Willemse ging in spits spelen en ging voorop in de strijd. Even wankelde de Vitesse-verdediging en in de 80e minuut gaf Sander Willemse een prachtige kans aan Aram Hakopov, die van dichtbij Tom Laan het nakijken gaf (1-2). In de heftige laatste minuten had Tim Appel zelfs de kans op de gelijkmaker, maar uit de pass van Aram Hakopov kopte hij over.

Al met al een verdiende zege voor Vitesse, dat in deze fase van de competitie verder is dan SVW. De wedstrijdbal werd beschikbaar gesteld door Nice 2 Have, Raadhuisplein 8 in Heerhugowaard en Geesterduin 50 in Castricum.
Zondag speelt SVW uit tegen Beemster, aanvang 14.00 uur.