Scheidsrechter

Waale, J.C.L.

Accommodatie

Onbekend

Een met name in de eerste helft dominant spelend SVW is er toch niet in geslaagd om tegen laagvlieger WSV'30 drie punten mee te nemen uit Wormer.

Na een vroege 1-0 voorsprong had het zomaar weer een grote uitslag kunnen worden. Pas in de 40ste minuut moest SVW-keeper Danny de Boer de eerste keer optreden bij een actie van de tegenstander. Enkele minuten erna was het door laconiek optreden van de groen-zwarte defentie meteen gelijk. Gesterkt door die goal kort voor de rust tapte WSV na de hervatting uit een ander vaatje. Na 8 minuten kwamen zij door een prima kopbal zelfs op 2-1 .

Gaandeweg nam SVW het initiatief weer over. In de slotminuut ging de ingevallen Jur Bruin over de knie bij een tegenstander. De eveneens ingevallen Bram Barhorst pakte het vroege Sinterklaas caeautje graag uit. Uitslag 2-2.

SVW trainer Patrick van der Fits hield Bram van Wetering en Tim Kramer op de bank .Zij hadden de laaste weken wat blessureleed en/of waren hierna weer te vroeg begonnen. Zo stonden opnieuw Arian Etadali en Leon Ayal in de basisopstelling. Met name de laatste maakte het waar door bij de 0-1 het laatste tikje te geven. Tim Appel kopte door, Geert Bruin gaf vervolgens een lob en Ayal tikte binnen.

Op dat moment was de tegenstander direct slachtrijp. Maar dan valt SVW in herhaling. Men wil dan te mooi voetballen, het tempo ligt te laag  of men vervalt in individuele acties. Er waren diverse royale mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, het gebeurde niet. En dan speel je de tegenstander in de kaart. In de laatste minuten voor de rust kregen zij drie kansen en een ervan leverde de gelijkmaker op. Het was Kilian van Dijk die de treffer op zijn naam schreef.

In de tweede helft eerst een heel ander beeld, WSV begon fanatiek. De Waarders moesten zowaar even alle zeilen bijzetten. Zij konden niet verhinderen dat een goede voorzet vanaf de rechterkant door de lange Tom Weijers perfect werd ingekopt.

Na nog enkele kansen voor de ploeg uit Wormer nam SVW het heft weer in hander Je loopt dan achter de feiten aan. De tegenstander groepeerde zich rond het eigen strafschopgebied en wendde na elk duel een blessure voor. Kortom veel irritatie door de beoogde tijdwinst. SVW creeerde wel degelijk kansen. Aram Hakopov kwam een keer een teenlengte tekort bij een voorzet en invaller Jur Bruin wist een voorzet een meter voor de lijn er nog overheen te krijgen.

Tim Kramer was in de tweede helft in het veld gekomen voor Arian Etadali. Vervolgen mochten ook Jur Bruin en Bram Barhorst nog even de sfeer proeven,zij vervingen Bas Fernee en Leon Ayal. Ook bij de tegenstander werden met name in de slotminuten nog twee mensen gewisseld.

Toen in de allerlaatste minuut van de officiele speeltijd Jur Bruin onderuit werd gehaald wees de scheidsrechter resoluut naar de stip . Bram Barhorst zorgde ervoor dat SVW toch een dikverdiend punt mee kon nemen.

Komende zondag speelt SVW om 14.00 uur een thuiswedstrijd op "De Kabel" tegen De Rijp.