Scheidsrechter

Hamersveld, J.M. van

Accommodatie

Onbekend

Heerhugowaard – Zonder tot echt hoogstaand voetbal te komen overklaste SVW tegen-stander De Rijp en won met liefst 9-0. De Rijp hield stand tot halverwege de eerste helft, maar na de openingstreffer was er geen houden meer aan.

In het eerste kwartier kreeg SVW ook al een aantal kansen. Zo kwam Christian Schoenmaker in de 10e minuut een teenlengte tekort om doelman Jos Timmer te passeren. Even later probeerde Geert Bruin het met een lob van grote afstand, de bal scheerde rakelings over de deklat.

In de 15e minuut verrichtte doelman Jos Timmer een uitstekende redding door de bal, na een vrije trap van Geert Bruin, over de lat te tikken. Tien minuten later kwam de openings-treffer op het scorebord. Aram Hakopov zette de aanval op en Tim Appel rondde kundig af (1-0).

Na een half uur kreeg De Rijp een uitstekende kans op de gelijkmaker. Eerst schoot Ricardo Stam op de vuisten van Danny de Boer, terwijl in de rebound Wesley Rollman vlak voor doel naast knalde.

Hierna pakte SVW de draad weer op en na een flitsende aanval in de 41e minuut, kwam de bal via Christian Schoenmaker en Tim Appel bij Geert Bruin, die ver-volgens doelman Jos Timmer volstrekt kansloos liet (2-0).  Twee minuten voor rust was het alweer raak toen Tim Appel optimaal gebruik maakte van de ruimte en van grote afstand zuiver raak schoot (3-0).

In de tweede helft gingen de groen-zwarten op dezelfde voet verder. Tim Appel ontving de bal in de 50e minuut van Bram Barhorst en scoorde SVW’s vierde en zijn derde treffer (4-0). De Rijp had nu geen enkel verweer meer en zodoende kon de score oplopen tot grote hoogte. Aram Hakopov mikte in de 54e minuut de bal, uit een vrije trap, haarzuiver op het hoofd van Jur Bruin en deze kopte ongehinderd fraai in (5-0).

In de 60e minuut had De Rijp de kans om de eer te redden. Doelman Danny de Boer lag al, maar evengoed zag Patrick Oudejans geen kans om te scoren. SVW toonde zich heel wat productiever. Bram Barhorst schoot in de 62e minuut hard in, de bal werd door Jos Timmer niet goed verwerkt en kwam voor de voeten van Aram Hakopov, die dit cadeautje dankbaar aanvaarde (6-0).

Uiteindelijk werd de score verder opgevoerd door Bram Barhorst in de 74e minuut, Christian Schoenmaker in de 83e minuut en wederom Bram Barhorst in de 90e minuut, zodat er uiteindelijk een voor SVW ongekende 9-0 uitslag op het scorebord kwam.

De wedstrijdbal werd beschikbaar gesteld door Smaak Enzo, Raadhuisstraat 4 te Heerhugo-waard.