Scheidsrechter

Schepen, J. van

Accommodatie

Onbekend

Het zag er allemaal zo mooi uit voor SVW. Het scenario klopte totdat de scheidsrechter tot twee keer een betwistbare beslissing nam. Het ging voor SVW om de periodetitel. De groen-zwarten stonden op dat moment met 1-0 voor, en hun concurrent stond achter. Betwistbare scheidsrechterlijke beslissingen ontnamen SVW van een verdiende periodetitel. Want ook tegen de koploper uit Heiloo was SVW de ploeg die het meeste recht had op de drie punten.

In een van twee kanten ondermaatse eerste helft gebeurde er nauwelijks iets vermeldenswaardigs. Er waren over en weer enkele kleine kansjes. Het publiek kreeg de handen er niet voor op elkaar. Eenmaal was het bijna raak toen een HSV-speler bij een verdedigende actie buiten bereik van zijn doelman op de eigen paal kopte. Een corner was slechts wat SVW restte.

De tweede helft bood duidelijk meer spektakel. HSV had nu de straffe wind mee en probeerde met veelal te lange ballen hun snelle spitsen in stelling te brengen. SVW bleef toch meer voetbal etaleren . Jur Bruin, toevallig ook inwoner van Heiloo, doch voetballend bij SVW smaakte het genoegen om een fraaie voorzet van Bram van Wetering koppend te verzilveren.

Enkele minuten later creeerde SVW twee dotten van kansen. De eerste keer was de Heilooer doelman de winnaar, de tweede keer was het  zijnet het eindstation. In minuut 37 van het tweede part was het de scheidsrechter die een betwiste beslissing nam. Een aangeschoten handsbal beoordeelde de leidsman onterecht tot strafschop.

De ingevallen Rick Houtenbos liet het HSV-legioen juichen. In het kader van de wedstrijd zeker ook onverdiend. Slechts enkele minuten later werd binnen de beruchte lijnen een SVW speler door twee HSV-verdedigers gemangeld. Dit werd door de arbiter met de mantel der liefde bedekt.

Er kwamen nog enkele kleine kansjes wederzijds,doch in de stand kwam geen verandering meer. Voor SVW was deze ontknoping extra zuur. Concurrent Beemster in de tweede periode had verloren van Vitesse. Had SVW gewonnen ,dan hadden zij de tweede periode gepakt. Het pakte anders uit.

De wedstrijdbal voor deze ontmoeting was wederom beschikbaar gesteld door P.J.Koper Vastgoed B.V.