Scheidsrechter

Krop, M.

Accommodatie

Onbekend

Heerhugowaard – SVW is de derde periode uitstekend begonnen met een 5-0 zege op het op de vierde plaats staande Beemster. Ondanks dat SVW bij lange na niet het niveau haalde van de vorige wedstrijd tegen koploper HSV, toonde men zich zeer effectief. Beemster had een totale offday en heeft geen kans gehad.

SVW begon meteen met een veldoverwicht, maar dit resulteerde vooralsnog niet in kansen. In de 19e minuut openden de groen-zwarten de score toen doelman Pascal Fokkema zich verkeek op de door Bram Barhorst zuiver ingeschoten bal (1-0). Hierna ging Beemster wel wat meer aanvallender spelen, maar kon geen kansen afdwingen tegen een solide SVW-verdediging.

Na wederom een vrije trap van Bram Barhorst in de 32e minuut, kon Bram van Wetering net niet zijn hoofd tegen de bal krijgen om doelman Fokkema opnieuw te passeren. Vijf minuten later was het echter wel raak. Via een prima voorzet van Bram van Wetering, kwam de bal na een stuit bij Aram Hakopov die met een lage kopbal Pascal Fokkema wederom het nakijken gaf (2-0). In de 39e minuut strafte Geert Bruin vervolgens een enorme verdedigingsfout van Beemster genadeloos af (3-0).

In de tweede helft had SVW helemaal geen kind meer aan Beemster. Uit de mooiste aanval van de wedstrijd, gaf Christian Schoenmaker een prachtige pass aan Bram Barhorst die schitterend raak knalde (4-0). Even later schoot Bram Barhorst ook nog eens op de lat en knalde Arian Etedali op de kruising.

De kansen bleven komen. In de 69e minuut schoot Geert Bruin rakelings over. Kort daarop kwam uit een van de weinige vloeiende aanvallen de bal via Aram Hakopov en Leon Ayal bij Arian Etedali, maar diens schot was te zacht. Het slotakkoord kwam in de 84e minuut. Uit een hoekschop van Bas Fernee, passte Tim Kramer knap op Jur Bruin die van dichtbij doelman Pascal Fokkema volstrekt kansloos liet (5-0).

De wedstrijdbal werd beschikbaar gesteld door Carlo en Silvia Bor, beheerders van Horeca Tennisvereniging Heerhugowaard.