Scheidsrechter

Steur, P.G.

Accommodatie

Onbekend

Heerhugowaard –  SVW zit momenteel duidelijk in een moeilijke fase. Het niet benutten van de kansen breekt de ploeg behoorlijk op en dat terwijl de groen-zwarten halverwege de competitie aan de lopende band het net wisten te vinden. Ook tegen Zeevogels kregen de groen-zwarten een behoorlijk aantal kansen. Men scoorde weliswaar tweemaal, maar de tweede treffer werd gescoord in de laatste minuut en was slechts goed voor de statistiek. De twee treffers kwamen op naam van Christian Schoenmaker, een van de weinige SVW’ers die wel een goed niveau haalde.

Reeds in de 4e minuut had SVW op achterstand gezet kunnen worden. Maar door een uitstekende reactie voorkwam Danny de Boer, dat Gilles Groot zijn ploeg al vroeg aan de leiding bracht. In de eerste helft speelde SVW bij vlagen nog wel redelijk goed. Zo speelde Joost Groenveld, na een goede aanval, de bal in de 13e minuut op Jur Bruin, maar diens schot miste kracht. SVW pakte een veldoverwicht en na wederom een goede aanval knalde Aram Hakopov in de 20e minuut hard in. De bal kon niet afdoende worden gestopt door doelman Jorrit Stoop en kwam voor de voeten van Christian Schoenmaker, die koel bleef in de afwerking (0-1). In de 24e minuut leek Zeevogels wat terug te doen, maar Danny de Boer stopte knap de harde inzet van Dennis de Waard. Aan de andere kant moest een minuut later Zeevogels-doelman Jorrit Stoop handelend optreden om een hard schot van Jur Bruin onschadelijk te maken. Na een half uur moest de geblesseerd geraakte Danny de Boer zich laten vervangen door Dion Bleeker. Het laatste kwartier in de eerste helft was voor SVW. Na een goede actie van Aram Hakopov ontving Christian Schoenmaker de bal en haalde van grote afstand hard uit. Met een uiterste krachtsinspanning, tikte Jorrit Stoop de bal over zijn doel. Onverwacht kwam Zeevogels in de 39e minuut op gelijke hoogte. Jorrit Groot passte knap op Dennis de Waard die meteen uithaalde (1-1).

SVW startte de tweede helft nog wel goed. Een prima aanval via Joost Groenveld en Jur Bruin in de 55e minuut sorteerde echter geen effect omdat Bram Barhorst een teenlengte tekort kwam. Hierna zakte het spelpeil bij SVW aanzienlijk. Kansen kwamen er ook toen nog wel, maar de schoten voor doel gingen meestal hoog over Zeevogels voelde goed aan dat er wat te halen viel. Daarbij kwam ook nog dat de SVW-verdediging af en toe teveel ruimte weggaf. Op wat gelukkige wijze kwam Zeevogels in de 61e minuut aan de leiding. Uit een hoekschop van Dennis de Waard, scoorde Rob Oudejans met z’n hak (2-1). SVW kon ook hierna nauwelijks het spel verplaatsen en ging steeds rommeliger spelen. Men kwam niet verder dan een kopbal van Bas Fernee, die net overging. Zeevogels speelde directer en liet de bal snel rondgaan en het was dan ook nauwelijks verrassend dat de Egmonders de score in de 82e minuut verhoogden via een geplaatst schot van Dennis de Waard (3-1). Pas in de laatste minuut maakte SVW de nederlaag iets draaglijker via een mooie treffer van Christian Schoenmaker (3-2). Zondag speelt SVW thuis tegen WSV ’30, aanvang 14.00 uur.