Scheidsrechter

Lith, R. van

Accommodatie

Onbekend

Heerhugowaard –  In de 87e minuut werd dan eindelijk de verlossende winnende treffer ge-scoord. Bram Barhorst kogelde de bal via de onderkant van de lat achter de kansloze WSV-doelman Bob Weijers. Hij bezorgde daarmee zijn team de dik verdiende zege.

Alhoewel ook WSV ’30 bij vlagen goed meedeed, waren de kansen voor de groenzwarten veel talrijker. Men had al veel eerder afstand kunnen nemen, maar omdat dit niet gebeurde bleef het tot het einde aan toe een spannende aangelegenheid.

SVW begon met een flink offensief. In de 10e minuut brak Christian Schoenmaker goed door, maar werd ternauwernood het scoren belet door doelman Bob Weijers. Nauwelijks een minuut later schoot Joost Groenveld hard in, Weijers kon de bal niet goed verwerken, waarna Remco Veul vanuit de rebound rakelings over knalde.

Remco Veul stond voor het eerst in de basis, maar de spits van het tweede team deed het uitstekend. Hij zorgde voor oorlog in het strafschopgebied en was daardoor een uitermate lastige tegenstander voor de WSV-verdediging.

De groen-zwarten bleven sterker en na een half uur kreeg Geert Bruin, na een uitstekende aanval, een goede mogelijkheid. Zijn schot werd knap gestopt door Bob Wijers. Een minuut later ontsnapte SVW, toen een door Steven Groot keihard ingeschoten bal door Tim Kramer op miraculeuze wijze van de doellijn werd gehaald.

SVW kreeg echter veruit de meeste kansen. In de 33e minuut werd de bal na een vrije trap van Joost Groenveld, net overgetikt door Bob Weijers. Ook een prima voorzet van Bram van Wetering in de 38e minuut leverde niets op, omdat Remco Veul alleen voor Bob Wijers over kopte. Verder kreeg Christian Schoenmaker nog een mogelijkheid, maar uit een voorzet van Geert Bruin in de 41e minuut schoot hij naast.

In de tweede helft ging SVW goed door. Het was jammer dat een goede actie van Remco Veul in de 46e minuut niets opleverde, omdat er geen medespelers voor het doel stonden. Uit een van de door WSV goed uitgevoerde counters, kopte Steven Groot op de lat zodat SVW goed weg kwam.

In de 57e minuut kwamen de groen-zwarten dan eindelijk aan de leiding. Doordat Remco Veul op de rand van het strafschopgebied onderuit werd gehaald, mocht Geert Bruin de vrije trap nemen. Hij schoot de bal onberispelijk in de uiterste hoek (1-0).

Hierna kreeg ook WSV enkele goede kansen. In de 58e minuut redde Dion Bleeker magnifiek, door een schot van Stijn Besseling uit de korte hoek te ranselen, vervolgens miste Tom Wijers in de 65e minuut voor een bijna leeg doel. Door een verdedigingsfout bij SVW kwam WSV, op dat moment niet eens onverdiend, in de 72e minuut aan de gelijkmaker toen Steven Groot geen fout maakte alleen voor Dion Bleeker (1-1).

Hierna kreeg SVW nog legio kansen op de zege. Zo schoot in de 75e minuut Carlo Olijhoek, na een uitstekende dieptepass van Bram Barhorst, alleen voor Bob Weijers naast. Verder leverden ook kansen voor Bram van Wetering en Remco Veul niets op, zodat er weer puntenverlies voor de groen-zwarten dreigde.

Door de enorme uithaal van Bram Barhorst in de 87e minuut, werd de verdiende zege alsnog over de streep trok (2-1). De wedstrijdbal werd geschonken door Vivante Jongkind, Middenweg 174 te Heerhugowaard.

Zondag speelt SVW uit tegen De Rijp, aanvang 14.00 uur.