Geweldige teamprestatie helpt SVW onder 14-1 langs koploper: 3 – 1 winst!

Onder 14 zaterdag, JO14-1, Hoofdklasse D

Scheidsrechter

Stephan Huisman

Accommodatie

Onbekend

Dat SVW onder 14-1 een goed elftal heeft wisten we inmiddels wel, alleen zagen we dat niet altijd terug in de uitslagen, zowel tegen sterke ploegen als Maarssen ( 4 – 3 verlies), als tegen Nieuwegein ( 3 – 2 verlies ) had er al meer ingezeten maar werden de talrijke kansen niet benut. Dit weekend stond de moeilijke thuiswedstrijd tegen koploper Real Sranang op het programma. Ik hoor u al denken, wat is dit nu voor een tegenstander?
Dit is de Koninklijke Suriname vereniging uit Amsterdam. Wij hadden van andere tegenstanders al wat informatie ontvangen over dit team. Het bleek een wat agressieve intimiderende vereniging te zijn die met veel lawaai aan de kant nog wel eens tot wat oponthoud kon zorgen. Niets bleek minder waar helaas……

Het begon al met het opstellen van de ‘keeper”. De echte doelman was niet op tijd dus moest er voorlopig een veldspeler onder de lat. Deze jongen bleek echter de 14 al gepasseerd te zijn en mocht dus eigenlijke niet meedoen. Door dit maar even door de vingers te zien kon de wedstrijd dan alsnog van start gaan. SVW begon erg sterk aan de wedstrijd, de “Koninklijke” werd op eigen veld vastgezet en is er zeker 20 minuten niet vanaf geweest. Gelukkig werd de kansen in deze periode wel benut zodat er een comfortabele 2 – 0 voorsprong op het scorebord stond. Het eerste doelpunt werd gemaakt door wie anders dan Wessel die een knappe assist van Lex beheerst wist af te ronden, het 2e doelpunt was van Milan die op de goede plek stond om een voorzet vanaf rechts eenvoudig binnen te tikken. SVW speelde in deze periode foutloos, het was alleen jammer dat de voorsprong niet wat ruimer uitviel zodat de tegenstander toch nog de kans kreeg om er een wedstrijd van te maken. De kracht lag de 1e helft voornamelijk op het middenveld, Jesse, Colin en Jeremy Box zette enorm veel druk naar voren zodat Sranang er geen moment uit kon komen. Ook het experiment van vorige week in de bekerwedstrijd tegen DWB ( 0 – 18 winst !!! ) om Lex in de spits te laten spelen kreeg vandaag een vervolg. Vlak voor rust wisten de Amsterdammers er een beetje uit te komen en kreeg keeper Lando ook nog een paar ballen te verwerken. De ruststand bleef derhalve 2 – 0.

In de rust was de trainer uitermate tevreden, het team speelde iets anders dan de meegegeven opdracht maar hiermee kon Jurgen wel leven gezien het goede spel. Wel was er een waarschuwing dat de tegenstander er een tandje bij ging zetten en dat dit wel eens gepaard kon gaan met wat extra overtredingen en vocaal geklaag richting ons en scheidsrechter.

Real Sranang kwam inderdaad agressief uit de kleedkamer en drukte SVW verder terug dan voor rust het geval was. Een vrije trap op een meter of 20 leverde gelijk gevaar op. Sterker nog, de bal verdween achter onze keeper die de bal niet goed onder controle kreeg 2 – 1.
Even was er wat paniek in de tent maar onze jongens wisten het goede spel van voor de rust weer op te pakken. Het was wederom een assist van Lex die Dario in stelling bracht om van dichtbij de 3 – 1 binnen te schieten. Gelukkig weer een marge van 2 wat ons weer wat meer lucht gaf in het restant van de wedstrijd. In en om het veld werd het wat grimmiger en de uitstekend fluitende scheidsrechter had zijn handen vol om alle overtredingen goed te beoordelen. Bij een gele kaart voor 1 van de Amsterdammers ontstond er onenigheid over de tijdstraf die hierbij hoort. Stephan was resoluut en stuurde de speler voor 10 minuten naar de kant. De begeleiders bleven doormekkeren en bleven volhouden dat een straf van 5 minuten voldoende was. De reglementen werden er zelfs bijgehaald om het gelijk van de scheidrechter aan te tonen. Na dit incident bleef het onvriendelijk in en rond het veld maar de wedstrijd kon gelukkig tot een goed einde worden gebracht. De 3 – 1 overwinning tegen de koploper was dik en dik verdiend. Complimenten voor deze uitstekende teamprestatie, dit geeft aan dat we in deze competitie van geen elk team hoeven te verliezen. Zet deze lijn voort.
Man van de wedstrijd was voor mij vandaag Yoeri, deze verdediger heeft een foutloze wedstrijd gespeeld, de sterke spits van Sranang kreeg geen voet aan de grond vandaag…..grote klasse….!!

De stand in Hoofdklasse D geeft nu een duidelijk beeld weer, er zijn 6 ploegen waaronder SVW die meedoen voor de bovenste plaatsen, en de onderste 6 gaan onderling bepalen wie er gaat degraderen. Met de komende wedstrijden in zicht zie ik onze jongens nog wel wat plaatsjes stijgen binnen de huidige top 6……succes…