SVW'27 JO15-2 mist finale door strafschoppen

Scheidsrechter

Stijn, Q.S. van

Accommodatie

Onbekend

Op 6 mei was het zover de O15-2 van SVW27 reisden af naar Utrecht alwaar de halve finale voor het Zwaluwen Jeugdbekertoernooi op het programma stond. Tegenstander SV de Vechtzoom O15-1.

Onze coach Kerem, heeft zoals altijd, de jongens in de week voor de wedstrijd extra aandacht gegeven. De wedstrijd in Utrecht voor de halve finale zou voor ons een zware dobber gaan worden gaf Kerem al aan. SV de Vechtzoom is een nieuwe club nadat de voorgaande club door de KNVB uit de competitie was gezet. Op hun site zagen we al dat het een elftal was dat kracht uitstraalde en net als wij in de 2e  klasse speelt. We bereidden ons voor op een pittige wedstrijd.

Om klokslag 13.00 uur klonk het eerste fluitsignaal, het werd vrij snel duidelijk dat het een wedstrijd zou worden tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen. Het spel ging over en weer. Halverwege de eerste helft onderschepte de Utrechters de bal en uit de daaropvolgende aanval scoorden zij de 1-0. Onze mannen lieten hun schroom varen en zetten de tegenstander meer en meer onder druk.  De beste kans voor SVW kwam 10 minuten later uit een vrije trap. De keeper van De Vechtzoom verrichtte een knappe redding via de lat en de rebound van Abdi ging ook via de lat over.

In de rust heeft Kerem een aantal wijzigingen in de opstelling aangebracht en de mannen duidelijk gemaakt dat onze kansen zouden komen. Met geloof in eigen kunnen ging SVW het veld weer op.

In de tweede helft hebben de mannen hard gewerkt en drukten De Vechtzoom steeds meer in de verdediging. Na 17 minuten werd dan eindelijk de 1-1 gescoord. Hierna ging het spel heen en weer waarbij de het balbezit en kansen in het voordeel van SVW waren. Het lukte echter niet meer om te scoren. Onze mannen waren net als de tegenstanders flink vermoeid geraakt, het begon er naar uit te zien dat het een gelijkspel zou worden. En ja hoor, daar floot de scheidsrechter voor einde tweede helft, met een stand van 1-1 betekende dat een strafschoppenserie.

Het werd een spannende serie, en het eindigde in een 4-2 overwinning na strafschoppen voor……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….……………………………………………………………………………………………..SV De Vechtzoom.

De teleurstelling bij onze spelers en hun begeleiders was groot. Op een nette wijze hebben we de tegenstander gefeliciteerd en ook zij hebben ons op een nette wijze de hand geschud. Na afloop vroeg de voorzitter van de vereniging of hij SVW27 in de toekomst zou mogen benaderen voor een toernooi of iets dergelijks. Dit was voor ons samen met de ingetogen manier waarop zij hun overwinning vierden wel prettig want zoals velen van jullie weten: ‘verliezen doet pijn’

Onze mannen baalden enorm, er was zelfs iemand die zei: ‘ er is niets gelukt’ daarmee doelend op de verloren halve finale en het feit dat we tweede zijn geworden in de competitie. Wij als begeleiders hebben onze mannen aangegeven dat ze juist SUPER gepresteerd hebben. Wij zijn in de 4e klasse gestart in het najaar van 2016 en na drie wedstrijden al naar de 3e klasse doorgeschoten, na de winterstop kwamen we zelfs al in de 2e klasse en daar werden we dus tweede. Al met al een succesvol seizoen dankzij de inzet van ons allemaal wat natuurlijk mede mogelijk is gemaakt door onze vereniging SVW27.

Voetbalgroeten, Abdel, Kerem, Herman en de mannen van SVW27 O15-2