Scheidsrechter

Groot, J. de

Accommodatie

Onbekend

Alhoewel de einduitslag anders doet vermoeden heeft SVW de eerste serieuze krachtmeting goed doorstaan. Na de wedstrijden om de Waard Cup wachtte nu een serieuze tegenstander: het net als SVW naar de 2e klasse gepromoveerde ASV Arsenal.

SVW begon direct met een overwicht, waarvan eigenlijk gedurende de hele eerste helft sprake was. In de 20 minuut wist de keeper met zijn voet nog een bijna zeker doelpunt van Remco Veul te voorkomen, maar in de 31e minuut was het toch echt raak: Na een prima door Sander Willemse opgezette aanval door het centrum van ASV Arsenal wist spits Remco Veul, na een belangrijk laatste pass van Bram Barhorst, voor de op dat moment verdiende 0-1 te zorgen.

De keren dat ASV Arsenal, vooral via en aantal razendsnelle buitenspelers, gevaarlijk kon worden voor het SVW doel redde Melvin Habets een paar keer schitterend.

De 2e helft gaf een ander beeld. Door een aantal wissels en het geblesseerd uitvallen van Jeroen Korver waren er noodgedwongen positiewisselingen waardoor SVW het in de 1e helft getoonde overwicht niet kon vasthouden. Ook het ontbreken van Aram Hakopov, Bram van de Wetering en Joost Groenveld speelde zeker mee.

Ondanks dit verdienden de nieuwe spelers die zich direct op 2eklasse niveau moesten presenteren zeker een compliment. Mede door hun is SVW zeker in de breedte sterker geworden, wat alleen maar goed is voor de onderlinge concurrentie.

In de 62e minuut kwam voor ASV Arsenal de op dat moment verdiende gelijkmaker: 1-1. Tot de 87e minuut leek de wedstrijd te eindigen in een voor beide partijen te accepteren gelijkspel, ware het niet dat Geert Bruin na een scrimmage in het doelgebied van ASV Arsenal net het laatste tikje kon geven: 1-2.

Helaas zorgde ASV Arsenal al één minuut later voor de 2-2, nog steeds een acceptabele einduitslag voor beide partijen. In blessuretijd legde de prima leidende scheidrechter gedecideerd de bal op de stip na een duw van een SVW verdediger in het eigen strafschopgebied.

Alhoewel de rake strafschop opnieuw moest worden genomen door een geconstateerde onregelmatigheid faalde de aanvaller van ASV Arsenal ook de 2e keer niet, waardoor een 3-2 nederlaag een feit was.

Zondag 10 september staat SVW weer voor een serieuze krachtmeting tegen het in de 1eklasse uitkomende SV Hoofddorp dat zijn bekerwedstrijd tegen Lugdunum ( op zaterdag 16 september de tegenstander van SVW op de Kabel ) met 3-1 wist te winnen.