Scheidsrechter

Smit, J.A.M.

Accommodatie

Onbekend

Na de onverdiende nederlaag tegen mede 2e klasser ASV Arsenal was de volgende bekertegenstander van SVW het naar de zondag 1e klasse gepromoveerde Hoofddorp, die de eerste bekerwedstrijd met 3-1 had gewonnen. Een tegenstander van niveau dus!

In de eerste helft was van een klasseverschil echter totaal geen sprake. SVW, met Bram van Wetering, Aram Hakopov en DJ Polak weer in de basis, nam brutaal vanaf de start het initiatief, wat al vanaf de 2e minuut leidde tot een groot aantal kansen.

SVW had daarbij pech toen zowel Geert Bruin als Remco Veul na een tweetal schitterende aanvallen de lat raakten. De beste kans was echter voor de spits van Hoofddorp die na 20 minuten, na het niet goed dichtklappen van de buitenspelval, alleen op Dion Bleeker kon aflopen maar de bal tot opluchting van geheel SVW naast schoot.

In de 2e helft werd het overwicht van SVW minder, zeker na de onverwachte 0-1 voorsprong door Lars van Rijn, 5 minuten na rust. Waar ASV Arsenal in de eerdere bekerwedstrijd tegen SVW in de 2e helft het initiatief overnam, gebeurde dat nu gelukkig niet.

SVW bleef door snelle aanvallen over de vleugels kansen creëren, wat in de 80e minuut de verdiende gelijkmaker opleverde: Sven de Ruiter, die in de loop van de 2e helft inviel voor Aram Hakopov, zorgde met een geplaatste schuiver in de hoek voor 1-1. Daarna kregen beide teams in deze aantrekkelijke wedstrijd nog een aantal kansen waarvan de grootste vlak voor tijd op naam van SVW kwam, toen Remco Veul en Sven de Ruiter een teenlengte tekort kwamen om de beslissende 2-1 te maken.

Door dit gelijkspel heeft SVW nog alle kans op het bereiken van de knock-outfase. SVW moet dan komende zaterdag om 17.00 uur wel winnen van Lugdunum. Als Hoofddorp vervolgens thuis wint van ASV Arsenal scheelt dat een hoop rekenwerk ( De nummers 1 en 2 gaan door ). “ Op eigen veld moet ons dat lukken”, meent SVW trainer Patrick van der Fits. “Zeker als we zo goed spelen als we deden tegen Hoofddorp. Dit is wel het voetbal dat ik graag zie in de competitie “.