Scheidsrechter

Putten, R. van

Accommodatie

Onbekend

In de laatste wedstrijd van de bekercompetitie moest SVW het opnemen tegen het vorig seizoen op overtuigende wijzen naar de 1e klasse zaterdag gepromoveerde Lugdunum uit Leiden. Overtuigend, omdat dat gebeurde met maar liefst 13 punten voorsprong op nummer 2.

Van de drie tegenstanders van niveau ( 1e en 2e klasse ) die SVW nu heeft getroffen kwam het tegen Lugdunum het minst in zijn eigen spel. Tegen ASV Aresnal en Hoofddorp was SVW in de eerste helft de bovenliggend partij en creëerde vooral via de vleugels veel kansen.

Lugdunum, met de ervaren Tim de Cler ( ex- Ajax, ex AZ, ex Feijenoord en ex- international) in het centrum van de verdediging gaf weinig weg, zonder overigens ook zelf veel kansen te creëren. Ook SVW kreeg in de eerste helft nauwelijks noemenswaardige kansen. In de 35e minuut zorgden Sergio Vrede met een gerichte kopbal uit een corner voor de 0-1, wat ook de ruststand was.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld: Een duidelijk meer ervaren Lugdunum dat het SVW erg lastig maakte. De eerste echte grote kans in de 2e helft was echter voor SVW dat Remco Veul die een van de achterlijn teruggetrokken bal goed inschoot, maar helaas nog een verdediger trof die zich met doodsverachting en met succes in de baan van het schot gooide.

Afgezien van een lob van grote afstand die net over ging van Tim Kramer was dat het wel wat de kansen van SVW betrof in de 2e helft. Toen Casper Korenaar 10 minuten voor tijd Lugdunum naar een 0-2 voorsprong schoot was de wedstrijd beslist, ondanks het feit dat SVW met een slotoffensief laatste man Sander Willemse nog naar het front stuurde.

Door een verassende 0-2 overwinning van ASV Arsenal bij Hoofddorp, zijn zowel ASV Arsenal als Lugdunum door naar de volgden bekerronde. Het getoonde spel van SVW, met veel nieuwe spelers die moeiteloos het niveau aankonden biedt, ondanks de uitschakeling, voldoende perspectief om met veel vertrouwen zondag 24 september de competitie in de 2e klasse te openen met een onvervalste derby tegen KolpingBoys.