SVW'27 JO15-1 langszij de blokkers in matig duel.

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen de Blokkers C1 op het programma.
Gezien de stand op de ranglijst ( en met name onze positie 9e !! ) was dit van tevoren geen eenvoudige opgave. Zonder vaste waarde Marijn ( voet in het gips ) begonnen we met een iets aangepaste opstelling aan het duel.

Binnen een paar minuten was al duidelijk dat SVW C1 de overhand had zonder dat dit resulteerde in grote kansen. Het spel was uitermate slordig, ballen over een paar meter kwamen al niet aan, of werden niet goed door de ontvanger verwerkt. De Blokkers daarentegen lieten helemaal niets zien en kwamen niet verder dan wat loze schoten naar voren waar vervolgens geen medespeler te bekennen was.

Voor onze verdedigers werd het daarom dan ook niet echt een moeilijke middag. Het enige belangrijke gevaar kwam in de eerste helft via een vrije trap van Milan, zijn schot raakte tot een ieders verbazing de kruising.

Vijf minuten voor de rust eindelijk een goed lopende aanval over rechts, de voorzet werd door een ieder gemist waardoor Wessel ( wie anders ) de bal bij de 2e paal kon binnenschieten.. , helaas voor ons ging na het doelpunt ineens de vlag van de grensrechter omhoog.

De scheidsrechter ging maar eens even te rade bij de beste man hoe en wat…..maar u kunt het al raden, het doelpunt werd alsnog afgekeurd voor buitenspel ? Verder was er weinig te melden over de eerste 35 minuten waardoor we gingen rusten met een 0 – 0 tussenstand.

De 2e helft hetzelfde beeld, SVW probeerde moeizaam aan te vallen maar echt gevaarlijk werd het niet. De vraag was wel hoe lang de tegenstander dit kon volhouden want ze werden wel steeds verder naar achteren gedwongen. Na een minuut of 15 kwam SVW C1 dan uiteindelijk toch op voorsprong, Wessel werd knap vrijgespeeld in het strafschopgebied en wist zoals al zo vaak het net te vinden 0 – 1.

Je zou zeggen dat dit voor wat opluchting zorgde maar niets was minder waar. De Blokkers C1 werd wat brutaler en wist er ineens gevaarlijk uit te komen. Bij zo'n uitbraak kwam SVW C1 enorm goed weg. Luca kreeg een schot op doel te verwerken maar kon deze bal niet onder controle krijgen waardoor de Blokkers in de rebound de gelijkmaker dachten te scoren.

Wat in de eerste helft ons overkwam gebeurde nu aan de andere kant. De grensrechter had gevlagd voor buitenspel. Na wat overleg tussen scheids en grensrechter werd de goal ook nu alsnog afgekeurd.

Met nog 5 minuten te spelen viel dan toch eindelijk de beslissing. Dario die geen goede wedstrijd speelde was zijn directe tegenstander te snel af en ging op volle snelheid richting strafschopgebied. Een tegenstander wist hem alleen nog maar met een overtreding en daarbij behorende gele kaart af te stoppen.

Even leek de scheidsrechter de bal op de stip te willen leggen maar besloot al snel om een vrije trap randje 16-meter gebied te geven. Lex ging achter de bal staan en gaf een perfecte voorzet op zijn maatje Wessel die de bal onhoudbaar voor iedereen binnenkopte 0 – 2.

De overwinning was binnen, geen goede wedstrijd maar wel de 3 punten. Met dit resultaat en de uitslagen van de overige tegenstanders kan SVW C1 weer een beetje omhoog gaan kijken. Mede door wat aanloopperikelen is koploper FC den Helder C1 al bijna niet meer te achterhalen, maar een 2e plaats moet nog mogelijk zijn.

Ik wil Joran uit SVW C2 nog even bedanken voor zijn goede invalbeurt, knap gespeeld. Volgende week de uitwedstrijd tegen ZAP C1, wederom geen gemakkelijke opgave gezien de vorm op dit moment.