Scheidsrechter

B.C.J Persoon

Accommodatie

Onbekend

Het gepromoveerde SVW beleefde een dramatische competitiestart in de 2e klasse. Niet alleen verloor men met 1-3, maar men raakte ook nog twee spelers kwijt die met rood konden vertrekken.

De wedstrijd was overigens zeer aantrekkelijk. Beide ploegen speelden aanvallend en dit leverde een boeiend kijkspel op. Na een sterk begin van Kolping Boys vocht SVW zich in de wedstrijd en was bij vlagen ook sterker dan de Oudorpse tegenstander. De groen-zwarten kregen ook meer kansen op de openingstreffer.

Zo kwam Remco Veul in de 10e minuut een teenlengte tekort om Kolping-doelman Patrick de Vries te verschalken. Even later dreigde Christian Schoenmaker door te breken, maar diens actie leverde niet meer dan een hoekschop op. Aan de andere kant had de SVW-verdediging zijn handen vol aan de talentvolle Joey Kooge, deze schoot in de 15e minuut snoeihard in maar SVW-doelman Melvin Habets redde knap.

Vlak hierop kopte Maurice Twisk steenhard in, maar opnieuw bleef Melvin Habets overeind. Het tweede deel van de eerste helft was duidelijk voor SVW. Maar goede doorbraken van Aram Hakopov en Bram van Wetering leverden geen succes op. SVW was echt op zoek naar de openingstreffer en die kwam in de 35e minuut.

Een diepe bal van achteren werd door Remco Veul doorgetikt en Leon Ayal was er als de kippen bij om met een laatste tikje doelman Patrick de Vries het nakijken te geven (1-0). De tweede helft was nog maar nauwelijks vier minuten oud, toen Melvin Habets volkomen verrast werd door een schuiver van Rick Klaver, die van grote afstand de SVW-doelman het nakijken gaf (1-1).

Er leek nog geen vuiltje aan de lucht voor SVW, want beide ploegen bleven gelijkwaardig. De wedstrijd kantelde in de 61e minuut echter volledig, toen scheidsrechter Persoon de bal op de stip legde na een vermeende overtreding van Sander Willemse, die zelf met rood van het veld werd gestuurd. Steven Dekker benutte het buitenkansje prima en bracht zijn ploeg hiermee aan de leiding (1-2).

Het aangeslagen SVW ging desondanks met tien man volop in de aanval. Steven Dekker profiteerde in de 68e minuut optimaal van de ruimte achterin bij SVW en scoorde beheerst (1-3). In het resterende deel van de wedstrijd liet SVW zien, dat het zeker in de 2e klasse thuishoort.

Men creëerde in de resterende tijd nog volop kansen voor een beter resultaat. Zo zag Remco Veul in de 74e minuut zijn ziedend schot net naast gaan en twee minuten later werd de bal, na wederom een schot van Remco door Rens Langedijk van de doellijn gehaald. In de slotfase ontstond er nog een enorme scrimmage voor het doel van Kolping Boys, maar ook nu wilde de bal er niet in.

Ook hierna bleef SVW bleef knokken. Schoten van Leon Ayal en Tim Kramer werden knap verwerkt door Patrick de Vries. Het was zuur, dat SVW in de 85e minuut zelfs met negen man verder moest, daar ook Bram van Wetering met rood kon vertrekken. Al met al een zeer ongelukkige start voor de groen-zwarten. De wedstrijdbal werd geschonken door café partycentrum Marlene, Middenweg 207, Heerhugowaard. Zondag speelt SVW uit tegen De Zouaven, aanvang 14.00 uur.