Datum

15 oktober 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

In de uitwedstrijd tegen Texel deed SVW zichzelf bijna tekort door “ slechts “ met 1 punt weer op de boot richting Den Helder te stappen. Vooraf was misschien genoegen genomen met die ene punt, zeker na een slechte start met drie nederlagen en het gegeven dat Texel vorige week met een uitblinkende keeper Alexander Smit met 0-2 bij Kolping Boys wist te winnen.

SVW'27 met Sander Willemse en Bram van Wetering weer in de basis, begon veelbelovend met al in de 5e minuut een bijna gelukte lob van Bram Barhorst die Alexander Smit nog net wist te pakken. In de rest van de eerste helft ging het spel verder gelijk op, zonder dat beide teams echt kansen wist te creëren. SVW had wel een licht overwicht wat onder meer bleek uit een veelheid aan corners, die helaas niets opleverden. Achterin stond het prima, waardoor niets werd weggegeven en Texel niet echt gevaarlijk werd.

De 2e helft werd het voor het, op deze fraaie nazomermiddag talrijk opgekomen publiek, aantrekkelijker, met al in de 2e minuut een uitstekende kans voor Texel die gelukkig voor heel SVW werd gemist. Daarna kregen beide teams nog een aantal kansen, waarbij Texel in soms kansrijke posities in het strafschopgebied te lang treuzelde waardoor er op tijd door SVW verdedigend “herstelwerk” kon werden verricht. Aan de andere kant kregen zowel Leon Ayal als Sven Ruiter 100 % kansen om de wedstrijd te beslissen. Beide faalden echter helaas. SVW had geluk dat de uitstekend leidende scheidsrechter in de 35e minuut na rust een duidelijke “fopduik” van de spits van Texel goed inschatte door geen strafschop te geven. Om toch nog meer druk op verdediging van Texel te zetten werd de moegestreden Bram Barhorst 15 minuten voor tijd vervangen door Remco Veul. Nadat Tim Kramer na een nuttige opzettelijke handsbal buiten het strafschopgebied nog ontsnapte aan “geel” doordat de scheidsrechter voordeel gaf aan Texel en daarna mogelijk het voorval was vergeten, leek de wedstrijd af te stevenen op een 0-0. Vijf minuten voor tijd wist Geert Bruin toch nog de eigenlijk wel verdiende 3 punten binnen te slepen door de uitkomende keeper van Texel te verschalken met een schuiver die doel trof : 0-1. In de resterende 5 laatste minuten kwam deze uitoverwinning niet meer in gevaar.

Voor de statistieken: de laatste uitoverwinning in de 2e klasse dateert van 22 maart 2015, toen door een doelpunt van Glenn Schipper uit met 0-1 bij Velsen werd gewonnen.
Door deze overwinning heeft SVW de laatste plaats verlaten ten koste van Alkmaarsche Boys. Zondag 22 oktober is de volgende wedstrijd uit tegen VSV.