2e uitoverwinning op rij voor SVW: VSV – SVW ’27 3-4

Datum

22 oktober 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Wat een luxe! Een 2e uitoverwinning op rij voor de mannen van Patrick van der Fits in een doelpuntrijke wedstrijd tegen het uit de 1e klasse gedegradeerde VSV, dat de eerste 2 thuiswedstrijden overtuigend met 4-1 en 3-0 had gewonnen.

SVW begon de wedstrijd met nagenoeg dezelfde opstelling als vorige week uit tegen Texel ’94. Alleen de geblesseerde Bram van Wetering was vervangen door Maarten Rippens. In het eerste kwartier had SVW een licht overwicht, zonder dat dat tot echte kansen leidde. Die kansen kreeg VSV wel. In de 20 minuut ging een schot net naast en in de 40 en minuut ranselde Melvin Habets een vrije trap, vanuit een riante positie genomen, knap uit de bovenhoek. Vlak voor rust scoorde Leon Ayal uit een prima opgezette aanval over links na een strakke voorzet van Aram Hakopov voor een 0-1 ruststand.

In de tweede helft zorgde topscorer Mitchel Bormann voor een duidelijke versterking van VSV. Omdat hij te laat bij de wedstrijdbespreking aanwezig was, was deze spits in de eerste helft door de trainer disciplinair op de bank gezet. Al na 5 minuten kwam VSV op 1-1 door een doelpunt van Nico Henning nadat de buitenspelval te laat dichtklapte (al dachten sommige SVW verdedigers daar anders over).

Toen Mitchel Bormann 7 minuten later met een streep zorgde voor een 2-1 voorsprong voor VSV leek SVW rijp voor de sloop. Dat gebeurde echter niet. Integendeel, SVW boog de stand weer om (2-3) door 2 doelpunten van Bram Barhorst. Bij de eerste was hij het meest attent na een door velen gemiste voorzet en de tweede was uit een strafschop na hands.

Rustig uitspelen was er niet bij, want nog geen 5 minuten later was de stand al weer 3-3. Ook deze tegenvaller kwamen de Groen-Zwarten weer te boven en het was wederom Bram Barhorst die aan het einde stond van een uitstekende aanval (3-4).

Met de wissels Justin Botman voor Maarten Rippens, DJ Polak voor Sven Ruiter en de publiekswissel van Bram Barhorst voor Remco Veul bleef SVW op sterkte en kwam de 2e uitoverwinning op rij echter niet meer in gevaar. Met iets meer zorgvuldigheid had de overwinning nog ruimer kunnen uitvallen, maar na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidrechter van Etten, maalde niemand van SVW daar meer om.

Door deze overwinning en het resultaat van andere uitslagen in deze 2e klasse A zijn er nu 4 ploegen met 7 punten en 5 met 6, waaronder SVW ’27. ( Alkmaarsche Boys staat na weer een nederlaag met 1 punt onderaan). Zondag 29 oktober is de volgende wedstrijd thuis tegen Foresters dat eveneens 6 punten heeft.