Datum

29 oktober 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Heerhugowaard – SVW boekte alweer zijn derde opeenvolgende zege. Nu wonnen de groen-zwarten van de Foresters en behaalden hiermee teven hun eerste thuiszege. Beide ploegen kregen vooral in de eerste helft veel kansen om afstand te nemen. SVW-doelman Melvin Habets hield zijn ploeg op de been door het maken van enkele fantastische reddingen. In het laatste kwartier waren twee briljante momenten van Aram Hakopov voldoende om de zege binnen te halen (2-1).

Reeds in de 6e minuut kreeg SVW een grote kans op de openingstreffer, maar de bal werd te zacht ingeschoten door Sven de Ruiter. Aan de andere kant liet de Foresters in de 16e minuut van zich spreken. Na een vrije trap van Mats de Zeeuw werd de bal losgelaten door Melvin Habets, maar de uitstekend spelende Tim Kramer ramde vanaf de doellijn de bal naar voren, voordat Mike de Lange beslissend zou uithalen.

In de 19e minuut had SVW wederom afstand moeten nemen. Sven de Ruiter raakte alleen voor doelman Lars van Zijl de bal niet goed, waarna de bal vervolgens bij Christian Schoenmaker kwam, die eveneens alleen voor van Zijl naast schoot. Een paar minuten later gleed Aram Hakopov langs drie tegenstanders en gaf uitstekend voor, maar Sven de Ruiter schoot wederom naast.

SVW bleef over het algemeen sterker, maar aangezien het overwicht niet uitgedrukt werd in doelpunten moest men alert blijven op de tegenstoten van de Foresters. In de 27e minuut probeerde Mats de Zeeuw SVW-doelman Melvin Habets met een lob te verschalken, maar richtte iets te laag om Melvin te passeren.

De mooiste kans kreeg de Foresters in de 39e minuut. Na een prachtige aanval kwam de bal bij Daniel Ben Ami, deze schoot vanaf drie meter hard in, maar Melvin Habets redde met een schitterende reflex.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig voor beide doelen. Het enige wapenfeit in de beginfase was een goed genomen vrije trap van Mats de Zee in de 55e minuut, maar Melvin Habets redde ook nu weer uitstekend. Pas in de laatste twintig minuten gebeurde er weer van alles.

Eerst ontfutselde Aram Hakopov in de 72e minuut de bal van Douwe Roedema en schoot hard in. Via het lichaam van Christian Schoenmaker caramboleerde de bal vervolgens achter de verslagen Foresters-doelman Lars van Zijl (1-0). Vijf minuten later had Aram een schitterende individuele actie in huis. Hij soleerde langs een aantal tegenstanders en schoot de bal hard en zuiver in de uiterste hoek (2-0).

Met nog dertien minuten te gaan leek de wedstrijd gelopen, maar was dit nog niet. Nadat Mike de Lange eerst in de 82e minuut rakelings over schoot, zorgde hij in een rommelige situatie in de 86e minuut voor de aansluitingstreffer (2-1). De Foresters drong nog wel aan, maar de groen-zwarten gaven achterin verder geen kansen meer weg. De wedstrijdbal werd geschonken door P.J. Koper Vastgoed BV, Stationsplein 71, Heerhugowaard.