Datum

5 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na 3 overwinningen op rij voor de mannen van Patrick van der Fits stond een uitwedstrijd tegen DWS op het programma. Een wedstrijd die om allerlei redenen pas om 14.45 begon.

Het eerste kwartier was duidelijk voor DWS, met kansen voor DWS in de 2e en 12e minuut. Na 11 minuten moest Sander Willemse helaas al uitvallen met een liesblessure. Hij werd in het centrum van de verdediging vervangen door Maarten Rippens.

Bron: DWS - Felipe Bujan

Na 20 minuten kwam SVW een beetje uit hun schulp wat resulteerde in en drietal corners tussen de 20e en 35e minuut, die helaas niets opleverden. In de 30e minuut had Melvin nog fraai een afstandsschot uit zijn doel geranseld. Aram Hakopov was net als vorige week weer een plaag voor de verdediging van DWS.

In de 36e minuut kon Leon Ayal vanaf de kop van het strafschopgebied uithalen, na een prima actie van Aram over links. De keeper redde echter fraai. In deze fase van de wedstrijd was SVW sterker en gevaarlijker wat in de 39e minuut resulteerde in een bekeken schuiver van Bram Barhorst na goed voorbereidend werk van Sven Ruiter: 0-1.

Vlak voor rust had Arjan Etedali de wedstrijd helemaal in het slot kunnen gooien. Zijn schot belandde, na wederom goed voorbereidend werk van Aram, op de paal.

DWS begon de 2e helft furieus, met kansen in de 46e n 47e minuut. De beste kans was echter voor Bram Barhorst die in de 62e minuut na een actie van wederom Aram op links, die de bal op enkele meters van het doel helaas niet goed onder controle kreeg. In de 72e minuut kwam Remco Veul in het veld voor Sven Ruiter.

Doordat de "0-2" uitbleef kreeg DWS steeds meer geloof in een goed resultaat wat dan ook in de 73e en 83e minuut leidde tot 2 doelpunten: 2-1. In de 85e minuut werd Bram Barhorst gewisseld door Koen Rootring. Door de vele wissels in de 2e helft en een aantal blessurebehandelingen liet de scheidsrechter tot ergernis van DWS lang doorspelen.

SVW wilde koste wat kost nog een punt uit Amsterdam meenemen naar Heerhugowaard en een slotoffensief werd in de 96 e minuut beloond met een prima kopbal van Tim Kramer uit een corner: 2-2. In de 2 minuten die de scheidrechter toen nog toevoegde werd niet meer gescoord. Terechte eindstand na een enerverende en sportieve wedstrijd die met een harde kern van trouwe SVW supporters werd bijgewoond: 2-2.

10 punten uit de laatste 4 wedstrijden, waarvan 3 uitwedstrijden, is natuurlijk een uitstekende prestatie en geeft vertrouwen voor het vervolg van deze competitie voor de Groen Zwarten. Volgende week een verdiend vrij weekend. Daarna thuis tegen het nu onderaan staand KFC.