Datum

26 november 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Helaas kon een gehavend SVW ’27 aan een traditie van nederlagen uit bij West Frisia geen einde maken. De uiteindelijke uitslag van 5-2 was geflatteerd, maar de nederlaag was wel terecht.

Door afwezigheid van de basisspelers Geert Bruin, Bram van Wetering en Tim Kramer door blessures en een niet wedstrijdfitte Bram Barhorst, die op de bank startte, begon SVW ’27 gehavend aan de uitwedstrijd tegen West Frisia. Het eerste half uur gebeurde er eigenlijk weinig. Vermeldenswaard was eigenlijk alleen een uitstekende redding met de voet van Melvin Habets in de 12e minuut en de 3 corners die SVW mocht nemen die helaas niets opleverden. Na een offensief van West Frisia in de laatste 10 minuten van de eerste helft, die een aantal uitstekende reddingen van Melvin Habets, maar ook een aantal ouderwetse missers van de spitsen van de West Frisia lieten zien, was het een wonder dat werd gerust met een 0-0 stand.

De start van de 2e helft was veelbelovend: na een assist van Bram Barhorst, die de geblesseerd aan een rib in de kleedkamer achtergebleven Justin Botman verving, zorgde Leon Ayal met een beheerste schuiver voor de 0-1. Lang kon SVW’27 de voorsprong niet vasthouden. In de 50e minuut zorgde Yunus Bacaksiz voor de gelijkmaker, kort daarop gevolgd door de 2-1 door Nick Abcouwer: 2-1. Toch gaf SVW zich nog niet gewonnen. In de 70e minuut zorgde Sven Ruiter met een fraaie kopbal na een door Bram Barhorst genomen vrije trap voor de 2-2. Nadat Aram Hakopov na een niet al te slimme gele kaart uit veiligheid kort daarna terecht werd gewisseld voor Luke Dekker werd een overwicht in het laatste kwartier door West Frisia optimaal uitgebuit: door treffers van Barry Dammers en Chris Grooteman ( 2X) werd het uiteindelijk toch nog een forse nederlaag: 5-2.

De invallers aan SVW zijde hebben het uitstekend gedaan en valt niets te verwijten. Zelfs een compleet en volledig fit SVW ’27 had nog een hele kluif gehad aan het boven in de 2e klasse bivakkerende West Frisia. Doordat de ploegen in de onderste regionen allen ook punten verspeelden valt de schade na 2 achtereenvolgende nederlagen nog mee. SVW staat nu nog op een veilige negende plaats, maar in de komende wedstrijden moeten wel weer punten worden gepakt. Volgende week zondag thuis een tegenstander van niveau: het op de 2e plaats staande HSV.