Scheidsrechter

R. van Lith

Accommodatie

Onbekend

Heerhugowaard – SVW leed een ruime nederlaag tegen titelkandidaat HSV, dat de groen-zwarten op alle fronten de baas was. Op een kleine periode in de eerste helft na, was SVW bij lange na niet opgewassen tegen HSV, dat uiteindelijk met een 1-4 zege aan de haal ging.

HSV nam meteen het initiatief en drong SVW terug op de eigen helft. Het leverde de ploeg uit Heiloo een behoorlijk aantal hoekschoppen op. Uit één van die hoekschoppen kopte Folkert de Haan in de 8e minuut rakelings over. Ook een vrije trap van Dennis Houtenbos in de 15e minuut zorgde voor hachelijke situaties in de SVW-verdediging, maar de bal werd uiteindelijk niet zonder geluk weggewerkt. In de 18e minuut was het wel raak, toen Rick Houtenbos profiteerde van de ruimte die hij kreeg en alleen voor SVW-doelman Melvin Habets zuiver inschoot (0-1). Hierna slaagde SVW er toch in om de bakens wat te verzetten. Men kwam tot een aantal goede aanvallen. Zo ook in de 22e minuut toen HSV-doelman Indy Klamer de bal met moeite tot corner verwerkte, na een hard schot van Jeroen Korver. In dezelfde minuut kreeg Bram van Wetering een schietkans, maar ook diens harde inzet werd door Klamer knap gestopt. Tenslotte schoot Christian Schoenmaker in de 28e minuut rakelings over. Hierna kregen beide teams nog wat kansen, maar kwamen voor rust niet tot scoren.

In de tweede helft bleek steeds meer, dat HSV een betere eenheid was dan SVW. En ook niet onbelangrijk, men heeft in Max Dekker en Rick Houtenbos twee uitstekende, doelgerichte spitsen. De tweede treffer van HSV kwam in de 55e minuut en was een beauty. Folkert de Haan nam de bal aan en schoot ineens verschrikkelijk hard in de uiterste hoek (0-2). Hierna was de wedstrijd in feite beslist. SVW kreeg nauwelijks kansen en HSV wachtte de momenten af. In de 72e minuut dook Rick Houtenbos alleen voor Melvin Habets op, maar miste. Medespits Max Dekker deed het vijf minuten later beter. Door mistasten in de SVW-verdediging kwam hij in balbezit en scoorde schitterend (0-3). Hierna haalde HSV een door SVW ingeschoten bal, maar ternauwernood van de doellijn. HSV bleef veel effectiever, want met een droge knal zorgde Max Dekker in de 86e minuut voor 0-4. Het pleit voor SVW, dat het hard bleef werken om het resultaat wat draaglijker te maken en in de 88e minuut slaagde Sander Willemse erin om van dichtbij Indy Klamer te passeren (1-4). De wedstrijdbal werd geschonken door P.J. Koper Vastgoed BV, Stationsplein 71, Heerhugowaard. Zondag speelt SVW de uiterst belangrijke uitwedstrijd tegen Alkmaarsche Boys, aanvang 14.00 uur.

TdV

Onze huisfotograaf Jeroen Schreur was aanwezig bij deze wedstrijd en heeft naast de hier getoonde plaatjes een heel album volgeschoten. Kijk of U erop staat via deze link: http://www.oypo.nl/DEAC428BAAAE0E56