Scheidsrechter

J. de Groot

Accommodatie

Onbekend

Heerhugowaard – SVW en DWS maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van met kansen over en weer. Verdedigend speelde SVW uitstekend. De twee 18-jarigen Melvin Vink en vooral Nick van Heumen beginnen steeds beter hun plek te vinden in het eerste team en dat is nodig ook, daar Bram van Wetering en Jeroen Korver langdurig geblesseerd zijn. Na maandenlange afwezigheid deed Remco Veul weer mee in de spits en hij smaakte het ge-noegen om de gelijkmaker te scoren (1-1).

SVW speelde vanaf het begin af aan met veel inzet en gaf het in het linker rijtje staande DWS uitstekend partij. De eerste kans was dan ook voor de groen-zwarten. In de 12e minuut  liet DWS-doelman Selattin Dagasan de bal even los, na een vrije trap van Geert Bruin, maar kon zich net op tijd herstellen.

Daarna kwamen er enkele grote kansen voor DWS, maar de uitstekende keepende Melvin Habets hield zijn ploeg in deze fase op de been. Zo voorkwam hij in de 17e minuut een zeker schijnende treffer door de bal te stoppen na een schot van de op twee meter van hem staande Ephraim Adriaansz.

Vijf minuten later dook hij de bal uit de hoek, na een zuiver geplaatst schot van dezelfde speler. Na een prima SVW aanval in de 32e minuut, schoot Christian Schoenmaker in kansrijke positie in de handen van Dagasan. Uit een vrije trap van Geert Bruin in de 42e minuut, kwam de bal onverwacht voor de voeten van Tim Kramer, maar pal voor doelman Dagasan was zijn inzet te zacht.

Pal voor rust kreeg ook DWS nog een aantal goede kansen. Zo schoot Ephraim Adriaansz alleen voor Melvin Habets net voorlangs, terwijl een minuut later de bal door Emmanuel Kofi Obeng net naast werd gekopt, na een vrije trap van DWS-uitblinker Issam El Bakkali.

In de tweede helft kreeg SVW het in het begin moeilijk. DWS drong behoorlijk aan en opnieuw behoedde Melvin Habets zijn team voor een achterstand door in de 46e minuut goed in te grijpen op een inzet van Aigan Kenry Bel. In de 57e minuut hield de uitblinkende SVW-doelman met een ultieme reflex Jeffrey Ankumah van het scoren af.

DWS bleef aandringen en kwam in de 66e minuut verdiend aan de leiding door een zuivere kopbal van Damien Simson (0-1). SVW toonde hierna veerkracht door toch weer het spel te verplaatsen op de DWS-helft. In de 73e minuut waren de groen-zwarten al dicht bij een treffer toen uit een vrije trap van Geert Bruin de bal door Remco Veul zuiver werd ingekopt, maar doelman Dagasan tikte de bal met een uiterste krachtsinspanning uit de hoek.

Ook een hard schot van Leon Ayal werd door de DWS-doelman knap gestopt. Maar in de 80e minuut kreeg SVW loon naar werken. Nick van Heumen kwam uitstekend op en gaf een prima pass op Remco Veul, die van dichtbij raakschoot (1-1). Vlak voor tijd had er zelfs nog meer ingezeten, maar een ziedend schot van Tim Kramer ging rakelings over.

De wedstrijdbal werd geschonken door Vivante Jongkind, Middenweg 174, Heerhugowaard. Zondag a.s. speelt SVW uit tegen De Foresters, aanvang 14.00 uur.