Datum

18 maart 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Weliswaar weer geen overwinning, maar wel al drie achtereenvolgende wedstrijden ongeslagen. Dat is het resultaat na het 2-2 gelijke spel tegen Foresters, na de 1-1 tegen Alkmaarsche Boys en DWS de 2 voorafgaande wedstrijden.

De uitwedstrijd tegen De Foresters was een wedstrijd waarin de ijskoude oostenwind een belangrijke rol speelde. Met de wind schuin in de rug begon SVW overtuigend, waardoor er na 20 minuten een op dat moment verdiende 0-2 op het scorebord stond. Eerst was het de van een wereldreis teruggekeerde Remco Veul die in de 10e minuut na een uitstekende voorzet vanaf de rechterkant van Geert Bruin voor de 0-1 voorsprong zorgde. In de 20e minuut werd het door Geert Bruin 0-2 die een wegens hands in het strafschopgebied gegeven strafschop feilloos inschoot. Waar iedereen een definitieve 0-3 verwachtte door het uitstekende spel van SVW, kwamen De Foresters steeds meer onder de druk uit, wat in de 34e minuut een rommelige 1-2 opleverde na niet goed wegwerken in de SVW defensie.

In de 2e helft profiteerden De Foresters volop van de rugwind. Het lukte SVW niet meer om grip op de wedstrijd te krijgen. Nadat Melvin Habets op miraculeuze wijze met wonderbaarlijke reddingen tussen de 50e en 60e minuut de gelijkmaker kon voorkomen was het in de 63e minuut toch raak door en geplaatste schuiver in de uiterste hoek: 2-2. In deze periode kregen De Foresters vele corners, die door de verraderlijke wind tot gevaarlijke taferelen leidden in het strafschopgebied van SVW. Gelukkig werd daaruit niet meer gescoord. In de laatste minuten kreeg SVW nog enige kansen, met als grootste een kopbal van Sander Willemse die net naast ging. Uiteindelijk was de 2-2 een terechte eindstand.

Het gat met de op de laatste plaats staande Alkmaarsche Boys is inmiddels gegroeid naar 3 punten, doordat Alkmaarsche Boys wederom verloor. Zowel Texel ( dat weer verloor ) als VSV, de komende tegenstander van SVW, zijn met respectievelijk 16 en 15 punten nog steeds in het vizier van SVW, dat nu 13 punten heeft.