Datum

22 april 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Op de dag dat AZ kansloos met 3-0 verloor van Feijenoord in de bekerfinale, ging SVW ’27 roemloos met 4-2 ten onder bij HSV. 2x scoren uit bij HSV is niet veel clubs in de 2e klasse gegeven, maar als je door knullig verdedigen er 4 om je oren krijgt dan is het einde oefening.

Aan het begin van de wedstrijd werden trainer Edwin Veenstra als trainer en Rick Houtenbos als speler in de bloemetjes gezet voor 300 respectievelijk 200 wedstrijden. Deze ceremonie had geen negatieve invloed op de spelers van HSV, want al na 6 minuten zorgde Ruben Bugter voor de 1-0 voor HSV, door niet goed ingrijpen in de verdediging van SVW dat de voorzet vanaf de achterlijn had moeten zien te voorkomen. Daarna zakte het niveau en tempo van de wedstrijd, mede door het warme weer dat op het kunstgras nog een temperatuur verhogend effect had. SVW herstelde zich wel knap van de snelle achterstand, wat tussen de 23e en 29e en minuut leidde tot een 4 tal corners voor SVW. De laatste van de 4 werd door HSV slecht weggewerk waarna Leon Ayal zorgde voor de op dat moment verdiende 1-1. Nadat Sander Willemse in de 37e minuut tegen een gele kaart opliep, wat hem een schorsing voor de eerstvolgende wedstrijd oplevert, ging SVW verdedigend weer in de fout door de voorzet vanaf de achterlijn er niet uit te halen, wat Bryan de Lange genadeloos afstrafte: 2-1. In de 39e minuut kroop SVW, en met name Tim Kramer, door het oog van de naald doordat de scheidsrechter een sliding op de bal in het strafschopgebied waarbij Max Dekker ten val kwam goed inschatte door geen strafschop te geven. Het verhaal wordt eentonig, maar door wederom knullig ingrijpen van de SVW defensie kon Ruben Bugter in de 45e minuut zorgen voor de 3-1 ruststand.

Na rust gebeurde er niet veel meer. In de 76e minuut kon Ruben Bugter namens HSV zijn 3e doelpunt van de wedstrijd maken: 4-1. Toen Geert Bruin in de 79e minuut met een fraaie individuele actie voor de 2-4 zorgde kwam er zowaar nog een klein slotoffensief van SVW ’27, wat helaas niets meer opleverde. De 4-2 eindstand was toen een feit.

Nog 1 uitwedstrijden ( Zilvermeeuwen ) te gaan en 2 thuiswedstrijden ( West Frisia en Alkmaarsche Boys ).
Doordat bijna alle teams onderin, met uitzondering van De Foresters, ook verloren, blijft het gat met het op de laatste plaats staande Alkmaarsche Boys 4 punten. Bovendien houdt SVW’27 nog steeds VSV, met 19 punten, onder zich en zijn met respectievelijk 20 en 25 punten Texel en De Foresters nog steeds in het vizier van SVW, dat nu zelf 20 punten heeft.