SVW27 O19-1 speelt topwedstrijd tegen FC Den Helder O19-1

Scheidsrechter

R. Stuij

Accommodatie

Onbekend

Na in de najaar competitie de tweede wedstrijd te hebben verloren van FC Den Helder O19-1( kampioen najaar competitie ) met 1-2 moest SVW27 O19-1 op zaterdag 10 maart op herhaling tegen dit team in de voorjaar competitie. Allebei de teams hadden hun eerste twee wedstrijden in de nieuwe competitie gewonnen dus het beloofde een pittige wedstrijd te worden.

Zowel SVW27 als Den Helder begonnen fel aan de wedstrijd maar het was gelijk duidelijk dat SVW de bovenliggende partij was. Door het goede voetbal en fel verdedigen van SVW kwam Den Helder niet aan spelen toe , in de 10e minuut scoorde Marlon uit een splijtende pass van Dylan de 1-0 en nog geen drie minuten later was het 2-0 door Kjell weer uit een pass van Dylan.

Na de 2-0 ontspon zich een waar voetbal gevecht echter zonder dat Den Helder echte kansen creëerde. Dit was vooral te danken aan het sterke verdedigen van SVW met name van Melvin en Koen C die allebei een dijk van een wedstrijd speelden.

Na een keihard genomen vrije trap van Marlon die jammer genoeg op de paal kwam scoorde Federico in de rebound de 3-0. In de 41e minuut kreeg Den Helder een heel gemakkelijk gegeven penalty wegens vermeend hands van Nick en scoorde de 3-1.

Echter SVW liet zich niet uit het veld slaan en ging door met waar ze mee bezig waren en dat was goed verdedigen en de tegenstander onder druk proberen te zetten. Dit resulteerde op slag van rust in de 4-1 gemaakt door Kjell uit een ingooi van Federico.

In de tweede helft creëerde SVW nog wel wat kansen maar kwam niet tot scoren. Den Helder probeerde het nog wel maar kreeg geen kans door het sterke verdedigen van SVW. Wel werden er door de warrig leidende scheidsrechter nog twee gele kaarten gegeven en moest de trainer achter de boarding gaan staan omdat de scheidsrechter niet tegen kritiek kon.

Na alle wissels te hebben ingebracht mocht ook de reserve keeper ( Dante ) zijn debuut als veldspeler maken , ook de volgende spelers moeten worden genoemd:  Pelle speelde ijzersterk als linksachter , Nick ook weer vanouds op dreef op de rechtsachter plek. Koen S zeer sterk op het middenveld samen met Federico en Arif die eens een keer niet scoorde en Dylan op 10 een hele goede vervanger van Colin.

SVW27 O19-1 staat nu samen met WSV O19-1 bovenaan in de poule met volgende week Zeeburgia O19-2 en de week daarop WSV O19-1 als tegenstander doet SVW27 mee voor de bovenste twee plaatsen.