Marslaan 4 t/m 10
1562WB
KROMMENIE
tel. 075-6210279

Een 2e uitoverwinning op rij (na de 0-1 tegen DTS de week ervoor) die in deze fase van de competitie erg belangrijk is, tegen een stugge tegenstander, waartegen thuis nog onnodig met 3-3 gelijk werd gespeeld.

Door zijn goede spel kreeg Federico Paloni nu een basisplaats in de spitspositie, met aan de zijkanten Regillio de Mees en Leon Ayal. In de eerste 25 minuten kreeg SVW’27 maar weinig vat op het spel. Na 3 minuten kreeg het al een waarschuwing door een bal achter invaller doelman Lando Sterrenburg, die gelukkig op de lat belandde. Ondanks het toch wel geringe veldoverwicht ontstond pas in de 18e minuut de eerste kans toen Regillio de Mees een kopbal net naast kopte, na een prima voorzet van Tim Kramer. Na onnodig balverlies ter hoogte van de middenlijn wist A-junior Stan van Rijnbach in de 20e minuut met een geplaatste schuiver Sporting Krommenie op een 1-0 voorsprong te zetten. Door deze onverwachte achterstand raakte de Groen Zwarten echter niet in paniek. Sterker nog, SVW’27 kreeg steeds meer controle op de wedstrijd. Doordat de uitstekende scheidsrechter Ben Berndt het spel kort hield, ontstonden voor beide teams kansrijke vrije trappen net buiten het strafschopgebied. Regillio de Mees wist in de 30e minuut zo’n buitenkansje te benutten, met een geplaatst schot in de hoek waartegen keeper Leon van der Putten kansloos was: 1-1, wat tevens de ruststand was.

In de 2e helft werden Aram Hakopov en Koen Schouten in de ploeg gebracht voor Dean Groen en Jim Simonis. Zeker in deze fase van de competitie is het belangrijk dat de bank, zoals ook nu weer, goed bezet is. Waar, bij de meeste tegenstanders een wissel vaak een mindere speler is, is dat bij SVW’27 zeker niet het geval. Een ingebrachte speler betekent vaak weer nieuwe energie en zeker geen verzwakking. Toen Jordi Smit in de 60e minuut met een geplaatst schot in de bovenhoek, na een prima assist van Regillio de Mees, voor een 2-1 voorsprong had gezorgd, leek de buit binnen. Toch kwam die toch nog enigszins in gevaar. Net toen uw verslaggever rond de 75e minuut had opgemerkt, dat Sporting Krommenie nog geen enkele corner had mogen nemen, kwamen er welgeteld 3 achter elkaar, die gelukkig niet tot een doelpunt leidde. Toen invaller DJ Polak vlak voor tijd voor de 1-3 zorgde, was de buit definitief binnen.

DZS maakte met een 5-0 overwinning geen fouten tegen Alcmaria Victrix (dat uit nog alles heeft verloren, maar zeker de laatste tijd thuis tot verrassende uitslagen komt, zoals SVW’27 helaas ook recentelijk heeft mogen ervaren). Verrassend en gunstig voor SVW’27 was de toch wel onverwachte 1-0 nederlaag van Kolping Boys uit tegen Wieringermeer, waardoor de top 3 steeds meer duidelijk wordt. Het programma van DZS lijkt op papier moeilijker dan dat van SVW‘27, met komend weekend Kolping Boys – DZS, maar dat zegt natuurlijk ook niet alles. SVW heeft nog slechts 2 uitwedstrijden te gaan, maar dan ook wel de zwaarste: op 13 mei uit tegen DZS en op 27 mei, op de laatste speeldag van de competitie, uit tegen Foresters, dat dan ongetwijfeld al kampioen is, maar mogelijk de ongeslagen status nog wil verdedigen. De overige 3 (thuis)wedstrijden zijn:

• 15 april: SVW’27- WSV’30
  • 29 april: SVW’27 – Wieringermeer
  • 20 mei: SVW’27- Blauw Wit Wormerveer