Scheidsrechter

Smit, J.A.M.

Accommodatie

Onbekend

Heerhugowaard – SVW was vooral in de eerste helft bij lange na niet opgewassen tegen LSVV. De Langedijkers speelden de Heerhugowaardse defensie vooral in de eerste twintig minuten helemaal zoek en hadden zeker met 3-0 voor kunnen staan. Het mag een klein wonder heten, dat er met de rust slechts een 1-0 voorsprong stond op het scorebord. In de tweede helft had SVW zijn zaakjes beter op orde, maar kon niet voorkomen dat men uiteindelijk tegen een 2-1 nederlaag opliep.

LSVV drong SVW meteen terug in de verdediging en probeerde snel een voorsprong te forceren. Er kwamen legio mogelijkheden. In de 6e minuut schampte een als voorzet bedoelde bal van Kevin van Cleef de paal. Dit was de inleiding tot een aantal grote kansen voor LSVV, de een nog mooier dan de ander. In de 11e minuut bood de ver mee naar voren gekomen Maik den Iseger een niet te missen kans aan Gert-Jan Molenaar, maar deze schoot oog in oog met SVW-doelman Dion Bleeker naast. Nog in dezelfde minuut kwam ook Daan Brinkkemper voor de SVW-doelman, maar ook hij miste. LSVV’s topscorer Danny Konijn deed het in de 13e minuut beter door uit een hoekschop van Boy Kansen raak te koppen (1-0). SVW leek naar een grote nederlaag gespeeld te worden. Vooral toen in de 20e minuut ook Imad Elbouazzati alleen voor Dion Bleeker kwam, maar diens inzet miste kracht. Na een schitterende aanval van LSVV in de 21e minuut, schoot ook Daan Brinkkemper nog maar eens naast. Pas hierna luwde de aanvalsdrift van LSVV enigszins. Zo kon SVW in de 23e minuut voor het eerst gevaarlijk doorkomen, Christian Schoenmaker schoot echter in het zijnet. In dezelfde minuut redde Dion Bleeker echter zijn team voor een grotere achterstand door een harde pegel van Daan Brinkkemper uitstekend te pareren. In de 40e minuut werd LSVV-doelman Dave Stet voor het eerst op de proef gesteld. Hij tikte met moeite de bal, na een vrije trap van Regellio de Mees, over de achterlijn.

In de tweede helft zat SVW beter in de wedstrijd. Vooral in de beginfase onderscheidde Arian Etedail zich in de 56e en 62e minuut met enkele harde afstandsschoten, waar Dave Stet de grootste moeite mee had. In de 63e minuut was het echter wel raak, toen hij de bal uit een hoekschop kreeg en doelman Dave Stet het nakijken gaf (1-1). Hierna leek alles nog mogelijk. SVW probeerde deze gelijke stand tegen een sterkere tegenstander over de streep te trekken, maar slaagde hier uiteindelijk niet in. In de 71e minuut leek Kevin van Cleef de bal uit een vrije trap voor het SVW-doel te brengen, maar hij bediende met een kort passje Daan Brinkkemper, die een vrij veld voor zich had en Dion Bleeker met een bekeken schot versloeg (2-1). Hierna kreeg LSVV nog een aantal kansen op meer, maar vond een uitstekende Dion Bleeker op zijn weg.