Scheidsrechter

Oskam, P.

Accommodatie

Onbekend

Heerhugowaard – In een snelle en aantrekkelijke wedstrijd moest SVW in de slotfase een gelijkspel toestaan aan De Kennemers. De wedstrijd leek in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen, maar het laatste kwartier leverde nog vier treffers op over beide teams verdeeld (2-2). Voor de groen-zwarten was het jammer, dat ze een 1-2 voorsprong niet konden vasthouden, maar ze zijn nog steeds ongeslagen op De Kabel.

De aanvangsfase was voor De Kennemers. Met snel aanvalsspel, veelal ingeleid door Ufuk Ülker, probeerde men een snelle openingstreffer te forceren. In de vorige twee wedstrijden had men zelfvertrouwen getankt door niet minder dan achtmaal te scoren. De SVW-verdediging hield echter prima stand en geleidelijk aan werd de druk van De Kennemers minder, zodat ook SVW meer in de aanval kon gaan. Zo zette Christian Schoenmaker in de 18e minuut zijn tegenstander op het verkeerde been en zette goed voor. Regillio de Mees schoot vervolgens prima in, maar doelman Mark Veen redde knap. Twee minuten later was het aan de andere kant bijna raak. Ufuk Ülker verzond een haarzuivere pass op Marco Mulder, maar deze schoot rakelings naast. Het spel golfde op en neer. In de 24e minuut kon Mark Veen ternauwernood voor redding zorgen door net iets eerder bij de bal te zijn dan Remco Bakker. Vervolgens schoot Bas Fernee in de 25e minuut hard op de paal. In het laatste kwartier was SVW de bovenliggende partij. In de 28e minuut snelde Aram Hakopov langs Sander Otte en bediende Regillio de Mees op maat, maar diens schot ging over.

Ook de tweede helft leverde een aantrekkelijk kijkspel op, zonder dat dit aanvankelijk tot doelpunten leidde. Aram Hakopov kwam niet verder dan een buitenspeldoelpunt in de 60e minuut. Hij ontpopte zich deze middag wel tot de gevaarlijkste aanvaller. Zo glipte hij in de 68e minuut weer eens langs Sander Otte en gaf een schitterende pass op Arian Etedali, deze schoot hard in maar Mark Veen redde uitstekend. Een scrimmage in de 69e minuut voor het De Kennemersdoel leverde hachelijke momenten op, maar ook nu werd er niet gescoord. In de 75e minuut viel de treffer onverwacht aan de andere kant. Joost Groenveld leverde de bal zo maar in bij een tegenstander. De Kennemers brak hierdoor razendsnel uit en uiteindelijk schoot Mike Adrichem de bal langs Dion Bleeker (0-1). Het was sneu, dat juist Joost dit overkwam, want hij was juist de man die met zijn verre passes keer op keer voor gevaarlijke situaties zorgde bij De Kennemers. Twee minuten later was het echter al weer gelijk, toen Bram van Wetering uit een vrije trap van Regillio de Mees de bal akelig hard achter Mark Veen kopte (1-1). Hierna gebeurde er nog van alles, want in de 80e minuut wist Aram Hakopov zijn ploeg naar een 2-1 voorsprong te schieten. SVW leek de overwinning over de streep te trekken, maar Marco Mulder dacht daar anders over en schoot de bal in de 89e minuut uit een vrije trap in de uiterste benedenhoek (2-2). De wedstrijdbal werd beschikbaar gesteld door P.J. Koper Vastgoed B.V. Zondag a.s. speelt SVW uit tegen FC Den Helder, aanvang 14.00 uur.