Scheidsrechter

K. el Hajjaji

Accommodatie

Onbekend

Na de eindzege in de Waardcup, was gisteren de eerste krachtmeting in de beker tegen ZOB uit Zuidoost-Beemster. Een team uit de 2e klasse zaterdag met een behoorlijke staat van dienst. Immers, ZOB is al jaren in de kop van de ranglijst te vinden en heeft de afgelopen jaren pittige duels uitgevochten met BOL voor promotie naar de 1e klasse. In de eerste bekerwedstrijd van het seizoen moest SVW'27 meteen aan de bak en ZOB ging in de rust met een verdiende voorsprong de kleedkamer in. In de tweede helft maakte een hattrick van Tim Appel het verschil door ver in blessuretijd de overwinning voor de groen zwarten veilig te stellen.

Door het vertrek van Sander Willemse naar KSV en Aram Hakopov naar Reiger Boys en de komst van Jordy Smit van WMC en het doorstromen van enkele spelers uit de eigen jeugd, is de technische staf rond SVW'27 1 al enige weken aan het sleutelen aan een nieuw systeem om komend seizoen in de 2e klasse eens richting het linker rijtje te gaan.

De overgang naar een 4-4-2 systeem met Remco Veul en Tim Appel in de spits, Tim Kramer weer op zijn vertrouwde linksback positie, rechtsback als vanouds Bram van Wetering, Jeroen Korver in het centrum, samen met Koen Schouten, met een ruime keuze aan midddenvelders lijkt voor de komende periode een logische optie, die in de wedstrijd tegen ZOB werd getest.

Met Melvin Ayal in de goal ( dit om “vlieguren “ te maken in verband met de 1e twee competitieduels geschorste Melvin Habets ) ging de eerste helft redelijk gelijk op. ZOB had wel het betere van het spel, zonder echt veel  kansen te creëren.

Door onvoldoende ingrijpen in de 29e minuut van de verdediging, wat Melvin Ayal een gele kaart en een penalty tegen opleverde, benutte Kevin Grent de strafschop en zette ZOB op een verdiende voorsprong. Tien minuten later werd de voorsprong vergroot door Marko Pals en stond er een 2-0 voorsprong voor ZOB op het scorebord.

Na een kanonskogel van een vrije trap door Geert Bruin, die de keeper niet goed kon verwerken scoorde in de rebound Tim Appel met de knie de aansluitingstreffer 1-2, wat ook de ruststand was.

De 2e helft liet eigenlijk hetzelfde spelbeeld zien, al was wel duidelijk dat SVW’27 steeds meer aan het nieuwe spelsysteem ging wennen. Daarbij was ook nu weer de fitheid van de zeer jonge ploeg ( Remco Veul, uit 1993 was de oudste speler van SVW ) zichtbaar en een belangrijk wapen.

Na een handsbal in de 79e minuut kreeg SVW'27 ook een penalty van de goed leidende scheidsrechter Kamal el Hajjaji die door Tim Appel onberispelijk werd ingeschoten: 2-2. Tim Appel had trouwens tegen zijn beste fans ( zijn ouders ) gezegd dat hij maar 1 helft zou spelen. Pa en Ma Appel gingen dan ook in de rust naar huis en misten zo de hoofdrol die hun zoon in de 2e helft zou opeisen.

Nauwelijks twee minuten later keerde SVW'27 de wedstrijd om en met een bekeken schot zorgde Tim Appel voor een 3-2 voorsprong. Lang kon SVW'27 daar helaas niet van genieten want in de 89e minuut maakte Kevin Grent de gelijkmaker en stond de 3-3 op het scorebord, wat ook een terechte eindstand zou zijn geweest.

De bank van ZOB ging zich hoorbaar steeds meer ergeren aan de beslissingen  van de scheidsrechter. Ook nu weer werd duidelijk dat je daarmee niets bereikt. Sterker nog, weer Tim Appel zorgde ver in blessuretijd, de 93e minuut,  voor een onvervalste hattrick ( 3 goals in een helft ) waaraan mogelijk buitenspel voorafging, maar de scheidsrechter dacht er geen seconde aan om de treffer te annuleren.

Eindstand 4-3 wat een fantastisch resultaat is tegen een dergelijke tegenstander van niveau.

In verband met de zuurkool cup speelt LSVV pas dinsdag 4 september tegen Zwaluwen ’30, de komende tegenstanders van SVW ’27, beiden eerste klassers.

Volgende wedstrijd:

Op zondagmiddag 16 september uit tegen LSVV. Traditioneel een regio topper waarbij vele waardse supporters de groen-zwarten steunen tegen deze 1e klasser.

NB: Bij het schrijven van dit stuk kwam het bericht binnen dat ook SVW 2 de beker goed is gestart, met een 3-0 overwinning op en bij Koedijk.

Ook SVW'27 3 is gestart met een overwinning (2-0) op Terrasvogels 2.