Scheidsrechter

J. van der Wilt

Accommodatie

Onbekend

Heerhugowaard – Ondanks dat SVW uitstekend uit de startblokken schoot, bleef men uiteindelijk weer met lege handen achter. In het eerste half uur was men beter dan KFC, maar liet een aantal grote kansen liggen. En toen het prima counterende KFC de groen-zwarten in een tijdsbestek van vijf minuten op een 0-2 achterstand zette, was het gedaan met het veldoverwicht. Pas vlak voor tijd kwam de 1-2 op het scorebord, maar deze keer zorgde SVW in blessuretijd niet voor een verrassing.

SVW startte zeer gedreven en al in de eerste minuten had men afstand kunnen nemen, maar uitstekende voorzetten van Leon Ayal in de 2e minuut en Christian Schoenmaker in de 4e minuut werden gemist door hun medespelers. Leon Ayal kwam een aantal keren goed door op rechts. Zo ook in de 13e minuut maar deze keer miste zijn voorzet precisie, zodat de kansrijke Geert Bruin de bal niet kon bereiken.

SVW ging goed door en in de 14e minuut wist KFC-doelman Marc Konings met een uiterste krachtsinspanning een harde kopbal van debutant Frederico Paloni over z’n doel te tikken. Koen Rootring probeerde het in de 25e minuut van afstand, maar vond in Marc Konings een te groot struikelblok.

KFC toonde zich heel wat slagvaardiger. Want in de 31e minuut counterde men razendsnel, waar de SVW-verdediging geen afdoende antwoord op had. Uiteindelijk plaatste Kevin Kroese de bal haarzuiver in de kruising (0-1). Vijf minuten later kwam KFC er opnieuw bliksemsnel uit via El Ghazali. Deze plaatste vervolgens de bal op de vrijstaande Maarten Hemmen, die alleen voor Melvin Habets hard uithaalde (0-2).

Een enorme tegenvaller voor SVW, dat zo goed aan de wedstrijd begon.  In de 39e minuut had men echter tegen moeten scoren. Na een uitstekende aanval kreeg Geert Bruin in de 39e minuut een unieke mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren. Maar hij schoot over het door doelman Marc Konings verlaten doel.

In de tweede helft waren de eerste kansen voor KFC, maar in de 50e minuut verkleinde Melvin Habets zodanig zijn doel, dat de alleen op hem afstormende Maarten Hemmen tegen hem opknalde. Even later dook Osman Tosun alleen voor Melvin op, maar ook nu kwam de SVW-doelman als overwinnaar uit de strijd.

SVW werkte wel hard, maar kwam pas na een half uur in de tweede helft tot een eerste schot op het KFC-doel. Het laatste kwartier perste SVW er nog een slotoffensief uit. In de 78e minuut werd een inzet van Maarten Rippens door Joey Schoolmeester van de lijn gehaald. Even later schoot Christian Schoenmaker net naast. Pas in de 89e minuut kwam SVW tot zijn verdiende tegentreffer toen Leon Ayal doelman Marc Konings met een strak schot versloeg (1-2).

Even later werd het bijna gelijk, maar de uitstekende 46-jarige doelman Konings dook de bal knap uit zijn doel. Uiteindelijk kwam KFC ver in blessuretijd nog tot een derde treffer via Nikos Reklitis (1-3).

De wedstrijdbal werd geschonken door P.J. Koper Vastgoed BV, Stationsplein 71, Heerhugowaard. Zondag a.s. speelt SVW uit tegen Spartanen, aanvang 14.00 uur.