3 februari 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Wat een luxe! 6 punten tegen HSV en een doelsaldo van 5 voor en 0 tegen. Ik denk dat Jan Tamis diep het archief in moet om een dergelijk resultaat tegen onze rivalen uit Heiloo tegen te komen.

Na de 3-0 nederlaag eerder dit seizoen was HSV natuurlijk gebrand op revanche. Dat zou kunnen gebeuren met de weer in de basis elf opgenomen topscoorder van het vorige seizoen, Ruben Bugter, na zijn wereldreis het afgelopen half jaar. Overigens stond de altijd lastige routinier Rick Houtenbos nu niet op het wedstrijdformulier.

Het eerste kwartier gebeurde er aan beide kanten niets. Risicoloos middenveld spel, zonder dat de beide keepers Indy Klamer en Melvin Habets in actie hoefden te komen. In de 19e minuut had SVW op 0-1 moeten komen: Geert Bruin gaf vanaf links een perfecte pass op gelegenheidsspits Maarten Rippens, die oog in oog met Indy Klamer de bal goed aan nam, maar tot afgrijzen van het talrijke SVW publiek naast schoot.

In de 34e minuut ging de anders altijd zeer betrouwbare HSV goalie in de fout waarna Geert Bruin de bal voor een leeg doel ook naast schoot. In de 38e minuut profiteerde een attente Maarten Rippens van een door Indy Klamer slecht weggewerkte terugspeelbal waardoor SVW op een verdiende 0-1 voorsprong kwam.

Een pover HSV stelde daar in de 1e helft niets tegenover, zodat de 0-1 ook de ruststand werd.

In de 2e helft bleef SVW, met de luxe van een 0-1 voorsprong, gedisciplineerd spelen en gaf bijna niets weg. Pas in de 70e minuut kreeg HSV een kans door een op de rand van het strafschopgebied gegeven vrije trap, die echter hoog over ging. HSV had toen Tom Hafkamp en Dillan Meijer al vervangen door Stefan Vogel en Mats de Zeeuw, wat nauwelijks gevolgen had voor het spelbeeld.

Tussen de 70e en 77e minuut werden de goed spelende Frederico Paloni, Arian Etedali en Maarten Rippens vervangen door Pelle van Houts, Bram van Wetering en Arif Bajramovic. Nadat Tim van Hekken namens HSV in de 74e minuut hun beste kans had gemist door een bal met een lob net over de lat te plaatsen, deed in de 86e minuut Geert Bruin dat beter: hij verschalkte met een geplaatste boog Indy Klamer en stelde daardoor de 0-2 overwinning ( de eerste onder leiding van René van Marsbergen!) voor SVW veilig.

Doordat met uitzondering van Assendelft alle concurrenten verloren deed SVW goede zaken, nog afgezien van de morele opsteker die vertrouwen geeft voor de 2e helft van de competitie! De stand:

9.   Spirit’30 :      14-16.  Doelsaldo: -8
10. Schoten :      14-12.  Doelsaldo: -15
11. SVW ’27 :      12-10.  Doelsaldo: -15
12. Foresters:     13-10.  Doelsaldo: -14
13. Beemster:    13-9.    Doelsaldo: -39 (!)
14. West Frisia: 14-6.    Doelsaldo: -18